Skidspelen hotas av konkurs

Sponsorintäkterna blev för små och därför hotas Svenska Skidspelen AB av konkurs. - Från kommunens sida är vi inte beredda att ge ytterligare ekonomiskt stöd, säger Faluns kommunalråd Jonny Gahnshag (s).
En halv miljon kronor saknas.
Nu är parterna oeniga om vad som har orsakat misslyckandet.
Företaget Arena Group anlitades för att jaga sponsorer på riksplanet och misslyckades, enligt Falu kommun.
Enligt kommunalrådet Jonny Gahnshag lyckades däremot kommunala bolaget Välkommen till Falun med sitt uppdrag att sälja lokal sponsring.

Lars Eggertz, ordföranden i styrelsen för Svenska Skidspelen AB, hävdar att Gahnshag som kommunstyrelsens ordförande, tvingade skidspelsorganisationen att anlita ett kommunalt bolag.
- Jag var inte på något vis hotfull. Skidspelsorganisationen och Välkommen till Falun var överens om den lösningen, menar Gahnshag i Falu-Kuriren.
- Och Välkommen till Falun klarade sin budget, men de siffrorna har jag inte i huvudet.

Årets arrangemang innebar en succé och därför kom de hotfulla siffrorna som en chock för alla inblandade.
Falu Kommunen tänker inte rädda Svenska Skidspelen AB. Det årliga bidraget om 1,5 miljoner kronor får räcka, anser Gahnshag.
- Att motivera en ekonomisk uppbackning ännu en gång är svårt. Vi har ju ett förtroende gentemot skattebetalarna, säger Jonny Gahnshag.

Kommunens bidrag sker i utbyte mot ett starkt PR-värde.
- Pengarna är välinvesterade eftersom vi får mångdubbelt tillbaka i form av good will, säger Gahnshag.
- Men jag tycker mig ha god pejl på våra åsikter och uppfattningen är att skidspelen inte kan förvänta sig mer pengar. Vår totalbudget är stram och vi vill satsa på annat.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.