Bandybasen och Victoria har en affär

Bandyordföranden och Victoria Silvstedt. På ett hörn finns också förre spelbasen. Den trekanten låter väl tveksam, men det är fakta. Victoria Silvstedt debuterar i thrillervärlden genom att ge sitt utseende till huvudpersonen i Jesper Kärrbrinks och Håkan Ramsins nya finansthriller, Ängel och demon.

Eniros vd Jesper Kärrbrink och Håkan Ramsin, vd för AirPlusTV, har flera gemensamma intressen. Jesper Kärrbrink som för den stora breda massan möjligen är känd som Svenska Spels förre vd har ett förflutet som bandymålvakt i Sandviken och Håkan Ramsin, från riskkapitalbolaget Provider, är ordförande i Svenska Bandyförbundet.

Båda gillar bandy – ja, förresten, fröken Silvstedt är född och uppvuxen i bandymetropolen Bollnäs - och båda herrarna älskar att skriva. Därför har de nu gjort en ny thriller. Handlingen utspelas även denna gång i finansvärlden. Allt jävulskap i romanen utlöses av höstens konkurs i den amerikanska banken Lehman Brothers.

Deckarduon Kärrbrink & Ramsin har också gett ut finansthrillern Dödlig exit på Fischer & Co. Den nya boken kommer via Sigge Sigfridssons förlag Ordupplaget. Sigfridsson är förresten är en av grundarna av Piratförlaget.

Utöver en extrem intrig är det mest intressanta i boken författarparets nya polishjältinna, den stenrika och givmilda, gravt vapenfixerade och våldsamma Elisabeth Gripe. En rent hamiltonskt sammansatt personlighet. Till henne har modellen Victoria Silvstedt lånat ut sitt ansikte.

- Att se Victoria Silsvstedt gestalta vår hjältinna var mitt förstahandsval. Framförallt är hon och vår huvudperson extremt lika varandra utseendemässigt., säger Jesper Kärrbrink.

- När Victorias syster Veronica Silvstedt, som läst in boken till CD-bok, säger att Elisabeth Gripe och Victoria Silvstedt också delar ett antal personliga egenskaper känns det ännu roligare att Victoria vill ge sitt utseende till vår hjältinna.

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.