Hedmans 100 miljoner försvunna

Under tio år var han firad stjärna med mångmiljoninkomster. I dag är Magnus Hedmans tillvaro en skarp kontrast. Skilsmässa, straffad för dopingbrott, avskedad från jobben, stämd av exhustrun och nu försätts hans bolag i konkurs. Han tjänade runt 100 miljoner som är borta.

- Jag kan svära på att jag inte har några pengar, säger Magnus Hedman som av Stockholms tingsrätt är förbjuden att tills vidare resa utomlands.

Affärsidén fungerade inte

Exhustrun Magdalena Graaf har stämt honom på en miljon kronor, men Hedman menar att han inte har några pengar kvar. Nu tvingas han också att begära sitt eget bolag, MHM-Hedman Management AB,  i konkurs.

Från en omsättning 2007 på 10,1 miljoner kronor sjönk siffrorna 2008 tilli 1,3 miljoner.

- Man har en affärsidé. Ibland fungerar den och ibland fungerar den inte. I det här fallet så har den inte fungerat. Därav gick bolaget i konkurs, säger Magnus Hedman till Expressen.

Tillgångarna i bolaget är minimala utöver två leasingbilar. Den 27 april ska Magnus Hedman inför Stockholms tingsrätt avlägga ed på att bouppteckningen är riktig.

"Bevisa hur pengarna försvann"

Per E Samuelsson,Magdalena Graafs advokat, är väldigt kritisk till vad som sker:

- Hedman försöker illustrera på olika sätt att han saknar pengar. Men för oss är det enkelt. Han tjänade under tio år som proffs uppskattningsvis 100 miljoner före skatt. Han säger att pengarna är slut men bevisa det då.

Samuelsson är bestämd och menar att Magnus Hedmans tio proffsår har gett en förmögenhet.

- Vi vill veta var de pengarna finns i dag, och om de har gått förlorade, då vill vi ha bevisning på hur de gick förlorade, säger advokaten.

"Fantasisummor"

Hedman menar att uppgifterna om att han har tjänat över 100 miljoner är fantasisummor och  hävdar att han och familjen unnade sig mycket dyra vanor.

- Man har rest mycket, ätit gott, unnat barnen saker och köpt dyra bilar. Men de senaste åren har det inte kommit in några pengar, säger Hedmans advokat Eva Kornhall till Expressen.

Magnus Hedman har ägt en rad exklusiva sportbilar, som Lamborghini 140 Gallardo, Ferrari, Maserati Gransport och ytterligare en Lamborghini Gallardo.

- Det har varit belånade bilar, förklarar Hedman i Expressen.

"Kalla mig utblottad"

- Det är klart att du har en levnadsstandard som kostar mycket pengar per månad. Det är allt från vilken typ av klädmärken du köper, till vilken typ av bilar du åker i, till vilken typ av hus du bor i. Allt regleras utefter vad man har för intäkter.

- Men de intäkterna finns inte längre. De pengarna jag har tjänat är slut nu. Då får man rätta munnen efter matsäcken.

- Kalla mig utfattig, utblottad. Jag har underbara barn och underbara vänner och då kan man aldrig vara utfattig eller utblottad, i min värld i alla fall.

Miljonen (inte verifierad)

ons, 2010-03-17 15:22

1. Hm?

Tjänar man feta pengar så har man oxå en dyr levnadsstandard så det lär ha kostat en del att finansiera driften för Hedman-Graf när dom var gifta.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.