Nilsmark köpte Sveriges dyraste hus

Catrin Nilsmark har inga problem med att glömma att hon åkte ur ”Mästarnas Mästare”. I Stockholm har hon tillsammans med finansmannen Per-Uno Sandberg köpt årets hittills dyraste villa i Sverige.

Paret har gett 33 miljoner kronor för it-profilen Johan Hernmarcks villa i Danderyd, rapporterar Affärsvärlden.

Catrin Nilsmark är förra golfstjärnan som numera har lagt av och ägnar sig en del åt föreläsningar. Hon uppmärksammades i tv-serien Mästarnas Mästare, men åkte nyligen ur programmet sedan hon hade förlorat nattduellen där det gäller att fånga ett fallande svärd. Förre boxaren Arman Krajnc var sekunden snabbare än Nilsmark som tvingades lämna programmet och Malta.

Golfproffset är numera tillsammans med Per-Uno Sandberg som av Affärsvärlden beskrivs som en finansdoldis. Han är storägare i Skistar med ett innehav av drygt 1,5 miljoner aktier och han ingår även i bolagets styrelse.

Catrin Nilsmark och Per-Uno Sandberg har tillsammans bolaget Catrin fore Green AB som omsatte 812 000 kronor 2008.

Paret har fastnat för Johan Hernmarcks villa i Danderyd och tyckte huset var värt 33 miljoner kronor.

Men jämna mellanrum kommer rapporter om hockeyklubbar i ekonomiska svårigheter. Men nu plötsligt rapporterar Ishockeyförbundets licensnämnd att när prövningen av elitlicens inför den kommande säsongen 2018/2019 avslutades blev facit både unikt och glädjande..Inte en enda klubb i SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan fick underkänt.

Nu är det på riktigt. På fredagsförmiddagen togs de första spadtagen till en ishall med fullstor bandyplan. Platsen är Gubbängens IP i södra Storstockholm. Den är mer än efterlängtad, inte minst av Hammarby Bandy. Hallen kommer att kosta 150 miljoner kronor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Sponsringen i svensk idrott uppgår till 5,4 miljarder kronor och handlar allt mindre om exponering via skyltar. Numera vill företagen betona ett aktivt samhällsengagemang, rapporterar Thomas Björn efter samtal med sponsorexperter. 

Östersund var inte långt ifrån att bli en vinnare i dubbelmötet med Arsenal. London-klubben drog dock det längsta strået till slut, men det fanns stora vinnare. Östersunds vinst på bortaplan bidrog till att tre kuponger på Europatipset lyckades pricka in 13 rätt och 1 miljon kronor i vinst.

Lördagens högt ställda förväntningar inför Sveriges kvartsfinal i VM mot England-VM infriades med en publiksiffra på 2,8 miljoner TV-tittare. Det innebar  rekord för TV-tittande. Det mytomspunna VM 1994 då 2,4 miljoner personer såg Sverige vinna kvartsfinalen mot Rumänien raderades.

Det råder Christiano Ronaldo-feber i Turin. Enligt tyska Sky Sport sålde Juventus 520 000 tröjor med nummer 7 ryggen för 1 000 kronor styck – på ett dygn sedan affären blivit officiell.