Hans partaj gav klubben 585 000 kr

Elitserieklubben har inte kunnat betala skulderna och oron växte. Men i lördags kom hjälp på ett mycket speciellt sätt. Ordföranden fyllde år och önskade sig inte annat än pengar – till klubben. Det blev 585 000 kronor!

Det är bandyns elitserielag, IFK Vänersborg, som har problem med ekonomin. Pengarna räcker inte och ordföranden, förre moderate riksdagsmannen Stig Bertilsson fick plötsligt en idé inför sin 60-årsdag.

Han ställde till med tidernas fest i Arena Vänersborg, engagerade artister som Tommy Körberg och Jessica Andersson samt komikern Babben Larsson och skickade inbjudan till 1 000 personer.

De var mer än välkomna men det var inte blommor och presenter. Bertilsson önskade i stället pengar som skulle gynna hans bandyklubb.

Nog blev det ett rejält partaj – och skaplig behållning. Gästerna var givmilda och hans kära bandyklubb fick 585 000 kronor.

Men inte nog med det, hans ungdomsklubb, Södra Härene fick 100 000 kronor och till Lions Vårgårda som han tillhört i många år överlämnade han 50 000 kronor.

Till saken hör att han pröjsade hela kalaset själv, trerätters med dryck till 1 150 gäster, alla artister samt Ingvar Oldsberg som konferencier och arenahyra (drygt 38 000 kronor).

Karln gjorde något som ingen annan har gjort. I Vänersborg med omnejd är Stig Bertilsson en hjälte!

 

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

14 lopp på sex banor. Därav ett i Köpenhamn, men inget i Göteborg. Så ser nya STCC ut. Den nya ledningen har nu komponerat säsongen och visst är det spektakulärt med en tävling i den danska huvudstaden.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.