Nybildat bolag satsar i Redhawks

Malmö Redhawks väljer en egen väg mot framtiden. Finansiering ska ske via MR Hockeyinvest som är ett nybildat bolag som går in med 10 miljoner kronor. Allt för att bygga en egen ungdomsverksamhet.

- Vi är en grupp befintliga aktieägare som har bildat MR Hockeyinvest och köper 30 procent av aktierna i Malmö Redhawks Holding AB genom en riktad nyemission, säger Tommy Qvarfort, styrelseledamot i Malmö Redhawks Ishockey AB.

"Knallhård kostnadskontroll"

- Investeringen är på 10 miljoner kronor. Den är kopplad till en knallhård kostnadskontroll, långsiktighet och en ungdomssatsning med mycket klara spelregler. I ett sådant läge vi befinner oss i måste vi både bromsa och gasa, fortsätter Qvarfort i Sydsvenska Dagbladet.

Inför Hugo Stenbecks eventuella intresse finns en enighet om att han är välkommen ifall han sympatiserar med den fastställda strategin.

- Vi tackar inte nej till någon som vill investera i bra idrottsupplevelser. Men det ska vara en ungdomssatsning. Vi går över till en ägarstyrd verksamhet, den som håller i pengarna kan också påverka och vi har varit med förut, säger Tommy Qvarfort.

Flera bolag i Redhawks

Hockeyverksamheten i Malmö är uppbyggd i flera bolag.

Ishockeyföreningen Malmö Redhawks äger 9,1 procent av Malmö Redhawks Ishockey AB, men har majoritet på bolagsstämman med 50,03 procent av rösterna, enligt svensk idrotts paragraf, den så kallade 51-49-regeln som avser idrottsaktiebolag.

Malmö Redhawks Holding AB äger 90,9 procent av Malmö Redhawks Ishockey AB, där A-laget och J20-laget finns.

Stor enighet i styrelsen

I Malmö Redhawks Ishockey AB var företaget Ohsika, Percy Nilssons bolag Parkfast och ett tredje bolag, Bakfickan, tidigare de tre största aktieägarna. Bakfickan ägs av Jörgen Pramvall samt bröderna Sallbring, Robert och Magnus. Just Magnus Sallbring är också vd för Malmö Redhawks.

Bland tolv män och en kvinna i styrelsen för Malmö Redhawks finns nu en stor enighet om att ge stor kraft till ungdomsverksamheten och ha tålamod.Vad tycker då Percy Nilsson, han som har varit med på resan, från uppbyggnad till SM-titel till tillbakagång och nu ett nytänkande?

- Vi kan aldrig tacka nej till Hugo Stenbeck om han vill komma in i klubben med ett stort kapital. Sedan får klubben bestämma hur det ska styras, säger Percy Nilsson till Sydsvenskan.

Percys intresse i arenan

Nu har han aktier i nya MR Hockeyinvest och är ägare till Malmö Arena dit människor helst ska gå för att vilja se hockeymatcherna.

Beträffade Hugo Stenbecks intresse säger Percy Nilsson:

- Men då får han äga klubben totalt och det tror jag ingen är intresserad av, säger Percy Nilsson.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.