Hasse Borg håller tyst om Zlatan

Zlatan Ibrahimovic uppger i sin bok att Hasse Borg, Malmö FF:s dåvarande sportchef, bar sig synnerligen märkligt åt vid övergången till Ajax. Borg hade till och med lurat Zlatan på pengar. Nu kommenterar Borg uppgifterna för första gången,

Hasse Borg ger dock inga detaljer utan konstaterar: ”Jag läser med ett leende på läpparna”, säger han om uppgifterna i media där Zlatan har citerats och kritiserat Borg massivt.

Ska läsa boken nån gång

- Jag sysslar med annat och har lagt det där bakom mig. Nu läser jag andra saker, säger Borg.

- Men jag kommer säkert att läsa boken någon gång. Nu har jag inte hunnit med det bara.

Hasse Borg var inte bara sportchef i Malmö FF utan också Zlatans mentor. När Ajax tog kontakt och förhandlingarna slutade med en övergång tjänade MFF pengar som ingen annan svensk klubb har gjort på en spelarförsäljning. Det ska ha rört sig om så mycket pengar som 81 miljoner kronor.

Zlatan skoningslös

Zlatan Ibrahimovic är i boken skoningslös mot Hasse Borg och hans sätt att då utnyttja affären.

De två har möts en enda gång sedan Zlatan lämnade Sverige. Det skedde i en hiss och Zlatan har själv beskrivit möte som iskallt. 

- Det är som det är. Under alla år har jag inte kommenterat uppgifter och gör inte det nu heller, säger Borg nu till Sportbladet.

Väljer som de flesta tystnad

- Jag sitter på fakta, och många med mig, och som du märkt väljer de flesta att inte kommentera något.

Efter säsongen 2009 slutade han som sportchef men stannade som konsult till den 31 augusti i fjol. Han njuter av ledigheten och säger.

- Jag ska vara helt ledig i några månader. Nu njuter jag av livet.

Mötet i hissen

Så här skriver Zlatan i sin sin bok om mötet med Hasse Borg i en hiss:
”Vi möttes i en hiss för några år sedan. Det var i Ungern. Jag var där med landslaget, och klev in i hissen, och på fjärde våningen stannade vi och då från ingenstans kom han in. Han var i stan på någon fjäskresa, och höll på att knyta sin slips och så såg han mig. Hasse är mycket: ’Tjena, tjena, hur är läget?’, den stilen, och han sa något sånt och sträckte fram sin hand. Han fick inte en rörelse tillbaks, ingenting, bara iskyla och svarta ögon och självklart, han blev helt nervös. Han bara stod där, psykad, och jag sa inte ett ord. Jag stirrade ut honom, och nere i lobbyn gick jag ut helt kyligt och lämnade honom bakom mig. Det är vårt enda möte sen dess, så nej, jag glömmer inte. Hasse Borg är en person jag kan dela i två delar.”

Farid (inte verifierad)

ons, 2012-02-15 17:03

1. En inspirerande bok

Hasse är tyst för han har inget annat o säga, samtidigt gjorde han sitt jobb och såg ett guldklipp framför sej. den största sverige någonsin sett. båda gjorde rätt, att Hasse gjorde som han gjorde och Zlatan kan rättfärdigat skriva/säga det han sagt. Man lär sej av misstagen zlatchkoo...

Sven (inte verifierad)

sön, 2014-08-10 00:09

2. Hasse Borg snor åt sig.

Som Malmöbo och Malmö supporter .... Hasse Borg gjorde en hel del bra för Malmö FF. Men Zlatan affären var onekligen en svart dag för Malmö . Inget som vi som håller på MFF är stolta över. Han tog helt enkelt chansen att sno åt sig ett antal miljoner som inte var hans. Därför är han också helt bort från fotbollen och rampljuset numera.Han är iskall på den marknaden. Jag skulle vilja fråga Hasse...var det värt det. Om inte så borde han tänkt på sin familj som får skämmas för hans girighet. Senare har Malmö vilket MFF sen erkände och ersatt Zlatan med 2 miljoner. Vilket visar att Hasse Borg blåste Zlatan.

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Bandy-VM avgörs i Irkutsk vid Bajkalsjöns strand i södra Sibirien 28 mars – 5 april. Den nya hallen är en våt dröm för alla som drömmer om något liknande. Den kostar drygt 1 miljard kronor och rymmer 6 000 åskådare.

Ungas intresse för träning och hälsa ökar och fler vill vara med och påverka samhället. Samtidigt hoppar tonåringar av idrotten för att de i sin vardag upplever press och stress och inte orkar, inte har tid att idrotta. En ny undersökning visar på viktiga lärdomar.

Så här bör idrotten förändras för att ta tillvara ungas engagemang så fler kan fortsätta idrotta längre.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Från och med 2021 är det slut med sponsorbidrag från Astra Zeneca till ungdomsidrotten i Södertälje!

En traditionell storsponsor, men beslutet är oåterkalleligt.

Konkurrensen om tv-rättigheter till sport är skarp. När väl kanalerna har gjort sin erövringar kommer nästa kamp – att hitta medarbetare. Sportvärlden i Sverige är inte helller så stor så konkurrensen om dugligt folk pågår alltid. Senaste nytt:. Alexander Axén lämnar, enligt Fotboll Direkt, tv-jobbet på C More för konkurrenten Discovery. Och där uppges att Jens Fjällström ska vara klar för en come-back.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.