Hasse Borg håller tyst om Zlatan

Zlatan Ibrahimovic uppger i sin bok att Hasse Borg, Malmö FF:s dåvarande sportchef, bar sig synnerligen märkligt åt vid övergången till Ajax. Borg hade till och med lurat Zlatan på pengar. Nu kommenterar Borg uppgifterna för första gången,

Hasse Borg ger dock inga detaljer utan konstaterar: ”Jag läser med ett leende på läpparna”, säger han om uppgifterna i media där Zlatan har citerats och kritiserat Borg massivt.

Ska läsa boken nån gång

- Jag sysslar med annat och har lagt det där bakom mig. Nu läser jag andra saker, säger Borg.

- Men jag kommer säkert att läsa boken någon gång. Nu har jag inte hunnit med det bara.

Hasse Borg var inte bara sportchef i Malmö FF utan också Zlatans mentor. När Ajax tog kontakt och förhandlingarna slutade med en övergång tjänade MFF pengar som ingen annan svensk klubb har gjort på en spelarförsäljning. Det ska ha rört sig om så mycket pengar som 81 miljoner kronor.

Zlatan skoningslös

Zlatan Ibrahimovic är i boken skoningslös mot Hasse Borg och hans sätt att då utnyttja affären.

De två har möts en enda gång sedan Zlatan lämnade Sverige. Det skedde i en hiss och Zlatan har själv beskrivit möte som iskallt. 

- Det är som det är. Under alla år har jag inte kommenterat uppgifter och gör inte det nu heller, säger Borg nu till Sportbladet.

Väljer som de flesta tystnad

- Jag sitter på fakta, och många med mig, och som du märkt väljer de flesta att inte kommentera något.

Efter säsongen 2009 slutade han som sportchef men stannade som konsult till den 31 augusti i fjol. Han njuter av ledigheten och säger.

- Jag ska vara helt ledig i några månader. Nu njuter jag av livet.

Mötet i hissen

Så här skriver Zlatan i sin sin bok om mötet med Hasse Borg i en hiss:
”Vi möttes i en hiss för några år sedan. Det var i Ungern. Jag var där med landslaget, och klev in i hissen, och på fjärde våningen stannade vi och då från ingenstans kom han in. Han var i stan på någon fjäskresa, och höll på att knyta sin slips och så såg han mig. Hasse är mycket: ’Tjena, tjena, hur är läget?’, den stilen, och han sa något sånt och sträckte fram sin hand. Han fick inte en rörelse tillbaks, ingenting, bara iskyla och svarta ögon och självklart, han blev helt nervös. Han bara stod där, psykad, och jag sa inte ett ord. Jag stirrade ut honom, och nere i lobbyn gick jag ut helt kyligt och lämnade honom bakom mig. Det är vårt enda möte sen dess, så nej, jag glömmer inte. Hasse Borg är en person jag kan dela i två delar.”

Farid (inte verifierad)

ons, 2012-02-15 18:03

1. En inspirerande bok

Hasse är tyst för han har inget annat o säga, samtidigt gjorde han sitt jobb och såg ett guldklipp framför sej. den största sverige någonsin sett. båda gjorde rätt, att Hasse gjorde som han gjorde och Zlatan kan rättfärdigat skriva/säga det han sagt. Man lär sej av misstagen zlatchkoo...

Sven (inte verifierad)

sön, 2014-08-10 01:09

2. Hasse Borg snor åt sig.

Som Malmöbo och Malmö supporter .... Hasse Borg gjorde en hel del bra för Malmö FF. Men Zlatan affären var onekligen en svart dag för Malmö . Inget som vi som håller på MFF är stolta över. Han tog helt enkelt chansen att sno åt sig ett antal miljoner som inte var hans. Därför är han också helt bort från fotbollen och rampljuset numera.Han är iskall på den marknaden. Jag skulle vilja fråga Hasse...var det värt det. Om inte så borde han tänkt på sin familj som får skämmas för hans girighet. Senare har Malmö vilket MFF sen erkände och ersatt Zlatan med 2 miljoner. Vilket visar att Hasse Borg blåste Zlatan.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.