Hasse Borg håller tyst om Zlatan

Zlatan Ibrahimovic uppger i sin bok att Hasse Borg, Malmö FF:s dåvarande sportchef, bar sig synnerligen märkligt åt vid övergången till Ajax. Borg hade till och med lurat Zlatan på pengar. Nu kommenterar Borg uppgifterna för första gången,

Hasse Borg ger dock inga detaljer utan konstaterar: ”Jag läser med ett leende på läpparna”, säger han om uppgifterna i media där Zlatan har citerats och kritiserat Borg massivt.

Ska läsa boken nån gång

- Jag sysslar med annat och har lagt det där bakom mig. Nu läser jag andra saker, säger Borg.

- Men jag kommer säkert att läsa boken någon gång. Nu har jag inte hunnit med det bara.

Hasse Borg var inte bara sportchef i Malmö FF utan också Zlatans mentor. När Ajax tog kontakt och förhandlingarna slutade med en övergång tjänade MFF pengar som ingen annan svensk klubb har gjort på en spelarförsäljning. Det ska ha rört sig om så mycket pengar som 81 miljoner kronor.

Zlatan skoningslös

Zlatan Ibrahimovic är i boken skoningslös mot Hasse Borg och hans sätt att då utnyttja affären.

De två har möts en enda gång sedan Zlatan lämnade Sverige. Det skedde i en hiss och Zlatan har själv beskrivit möte som iskallt. 

- Det är som det är. Under alla år har jag inte kommenterat uppgifter och gör inte det nu heller, säger Borg nu till Sportbladet.

Väljer som de flesta tystnad

- Jag sitter på fakta, och många med mig, och som du märkt väljer de flesta att inte kommentera något.

Efter säsongen 2009 slutade han som sportchef men stannade som konsult till den 31 augusti i fjol. Han njuter av ledigheten och säger.

- Jag ska vara helt ledig i några månader. Nu njuter jag av livet.

Mötet i hissen

Så här skriver Zlatan i sin sin bok om mötet med Hasse Borg i en hiss:
”Vi möttes i en hiss för några år sedan. Det var i Ungern. Jag var där med landslaget, och klev in i hissen, och på fjärde våningen stannade vi och då från ingenstans kom han in. Han var i stan på någon fjäskresa, och höll på att knyta sin slips och så såg han mig. Hasse är mycket: ’Tjena, tjena, hur är läget?’, den stilen, och han sa något sånt och sträckte fram sin hand. Han fick inte en rörelse tillbaks, ingenting, bara iskyla och svarta ögon och självklart, han blev helt nervös. Han bara stod där, psykad, och jag sa inte ett ord. Jag stirrade ut honom, och nere i lobbyn gick jag ut helt kyligt och lämnade honom bakom mig. Det är vårt enda möte sen dess, så nej, jag glömmer inte. Hasse Borg är en person jag kan dela i två delar.”

Farid (inte verifierad)

ons, 2012-02-15 18:03

1. En inspirerande bok

Hasse är tyst för han har inget annat o säga, samtidigt gjorde han sitt jobb och såg ett guldklipp framför sej. den största sverige någonsin sett. båda gjorde rätt, att Hasse gjorde som han gjorde och Zlatan kan rättfärdigat skriva/säga det han sagt. Man lär sej av misstagen zlatchkoo...

Sven (inte verifierad)

sön, 2014-08-10 01:09

2. Hasse Borg snor åt sig.

Som Malmöbo och Malmö supporter .... Hasse Borg gjorde en hel del bra för Malmö FF. Men Zlatan affären var onekligen en svart dag för Malmö . Inget som vi som håller på MFF är stolta över. Han tog helt enkelt chansen att sno åt sig ett antal miljoner som inte var hans. Därför är han också helt bort från fotbollen och rampljuset numera.Han är iskall på den marknaden. Jag skulle vilja fråga Hasse...var det värt det. Om inte så borde han tänkt på sin familj som får skämmas för hans girighet. Senare har Malmö vilket MFF sen erkände och ersatt Zlatan med 2 miljoner. Vilket visar att Hasse Borg blåste Zlatan.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.