Peter Forsberg gillar verkstaden

Peter "Foppa" Forsberg kliver in i bilverkstaden. Om än inte med i mekaroverall och med skiftnyckel, men i alla fall med pengar. Han har köpt aktier i Mekonomen och blir delägare.

- Engagemanget i Mekonomen är en ren investering i ett företag som har flyttat fram sina positioner rejält på sistone. Det är inte som verkstäder för 20 år sedan, utan rent och fräscht", säger Peter Forsberg till Dagens Industri.

Investerar dubbelt

Under en längre tid har han visat ett påtagligt intresse inför Mekonomens ledning. Nu har de enats om ett avtal. Han investerar såväl i verksamheten som i fastigheten i Mekonomens nya anläggning i Örnsköldsvik.

- Jag har visserligen några bilar, men jag har aldrig skruvat själv. Därför vet jag också hur viktigt det är med en bra verkstad.

- Engagemanget i Mekonomen är en ren investering i ett företag som flyttat fram sina positioner rejält på sistone. Det är inte som verkstäder för 20 år sedan utan rent och fräscht.

Familjeföretaget

Pappa Kent driver familjeföretag Forspro som är det bolag som köper in sig i Mekonomen.

- Det är långsiktigt och öppnar för fler investeringar - om affärsmodellen att kombinera ägandet av fastigheter med en bra rörelse visar sig lönsam", säger Peter Forsberg till Di

Peter Forsberg delar sin mellan ekonomistudierna vid Cruyff Institute i Stockholm och rollen som biträdande general manager i Modo. Han känner allt större motivation för att utveckla affärsverksamheten.

Bygger hotell

- Vi siktar på att bli delägare i flera anläggningar, medger Peter Forsberg som sedan tidigare har stor del i bl a det nya hotellet i hemstan.

Vid hamnen i Örnsköldsvik ska en 13-våningsbyggnad uppföras av NCC till en kostnad av 106 miljoner. Forspro står bakom tillsammans med Elite Hotel och i februari 2013 ska allt stå klart.

Mekonomens vd, Håkan Lundstedt, gillar givetvis sin nya delägare. Om inte annat är uppgörelsen av stort PR-värde. Anläggningen i Örnsköldsvik blir enligt företagets nya koncept. Här ska det finnas verkstad, butik, marina produkter och ett café.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.