Hugo Stenbeck i nya förhandlingar

Malmö Redhawks är under rekonstruktion och dagligen förekommer klubben i topprubrikerna. Senaste nytt är att Hugo Stenbecks advokater och och klubben ändå förhandlar. Dödläget har brutits och tonen i samtalet är positiva.

Den gångna säsongen innebar inte bara en sportslig katastrof utan också ett ekonomiskt haveri. Dryga 60 miljoner försvann i en medioker klubb i Hockeyallsvenskan. Det är ett ekonomiskt rekord i idrottssammanhang med så lite verkan efter så stor insats.

Sista dagen passerad

Onsdagen var sista dagen enligt den betalningsanmaning som vd:n Patrik Sylvegård hade skickat till Hugo Stenbeck.

- Vi har gjort en plan där han ska betala 500 000 euro per kvartal och den första betalningsanmaningen som Patrik Sylvegård har skickat till honom går ut i morgon, lät Redhawks ordförande Tommy Qvarfort meddela.

- Om han inte betalar pengarna som han är skyldig har vi bestämt oss för att driva en rättslig process, fortsätter Qvarfort i Skånska Dagbladet.

"De är förbannade på mig"

Samtidigt diskuterar rekonstruktören Bo Ahlenius med Hugo Stenbecks advokater.

- Det pågår förhandlingar i det tysta och vi har fått några bud, berättar Tommy Qvarfort.

- De börjar väl bli lite möra efter vår hårda linje. Men det är Bo Ahlenius som förhandlar med dem nu.

- De är förbannade på mig efter mina uttalande, jag och Håkan Sigvant har bränt våra kort där, medger Qvarfort.

 

Han är ordföranden som mitt i en sanslös röra ska försöka få ordning på allt.

Som om det inte vore nog med allt trassel runt Stenbecks fortsättning råder stor ovisshet runt arenafrågan. Var ska klubben spela nästa säsong? Eller rättare, sagt var får och var kan de betala för att få lira match?

Den gamla mecenaten Percy Nilsson, ägare till Malmö Arena, signalerar tuffare villkor.

- Jag skulle bli mycket ledsen om vi inte kan spela i arenan till hösten, menar Qvarfort som menar att man nu måste se alla alternativ.

Tvingas återvända till Isstadion?

Det innebär att en flytt till gamla Malmö Isstadion inte är utesluten. Den 1 maj upphör nuvarande avtal mellan Redhawks och Malmö arena. Ett avtal som den förra klubbledningen sa upp redan förra sommaren.

- Jag vill inte hissa varningsflagg, men har man inte hyreskontrakt kan man inte bo någonstans, säger Percy Nilsson, Malmö Arenas ägare, till Sydsvenskan.

Krisdrabbade Malmö Redhawks är mitt uppe i en rekonstruktion av hockeybolaget.

Helt andra intäkter

- Egentligen ska det vara tomt i huset när det gäller de här hyresgästerna från och med den 1 maj. Men tiden har inte gått ut än, vi har veckan på oss, säger Percy Nilsson.

Tvingas Redhawks till Isstadion uppstår nya ekonomiska problem. Med mindre publik och färre försäljningsutrymmen minskar intäkterna avsevärt.

Percy Nilsson har gett subventioner. Som en jämförelse betalade Redhawks 6 miljoner i arenahyra mot Linköpings 18 miljoner i Cloetta Center

"De har bränt 100 miljoner"

- Förra säsongen fick de stora förmåner, jag har förmodligen indirekt sponsrat med 12 till 15 miljoner kronor. Det var för att jag skulle hjälpa till, men de har fördärvat hela klubben. Redhawks har bränt 100 miljoner kronor, säger Percy Nilsson.

Han menar också:

- Men jag har nästan fått känslan av att de tror att jag ska rädda hela situationen och det är fullständigt omöjligt, säger Percy Nilsson.

Frågan är om Isstadion är ett alternativ. Här pågår en omfattande renovering inför JVM 2013 och arbetet beräknas inte vara klart förrän i december.

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.