Stefan Nyman stämmer Redhawks

”De har inte gjort rätt för sig. Jag har fått nog av alla lögner”. Malmö Redhawks förre sportchef Stefan Nyman attackerar nu sin förra klubb. Han stämmer Redhawks och kräver totalt 1,5 miljoner kr i ersättning.
1 februari 2011. Här började allt. Percy Nilsson, Christian Rassmusson, då ordförande i Malmö Redhawks, Stefan Nyman, som ny sportchef i klubben, avslöjar att Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i Malmö Redhawks. Sedan rann miljonerna åt alla håll och kanter. Ett och ett halvt år senare stämmer Nyman klubben på 1,5 miljon kronor. Foto: Stig-Åke Jönsson, Scanpix


- Jag har fått nog av Malmös lögner och vi tittar även på ett rättsligt förfarande gällande förtal, säger Stefan Nyman.

"Betalar inte en krona"

- Redhawks skyldigheter mot Stefan Nyman är klara och tydliga och det är lika tydligt att klubben inte gjort rätt för sig. Vi vidtar därför rättsliga åtgärder, säger advokat Conny Cedermark på Nordia Law till Sportbladet.

- Vi betalar inte ut en krona. Det förutsätter att man gör rätt för sig som tjänsteman i ett bolag och agerar utifrån bolagets bästa, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

En infekterad strid får sin fortsättning i rätten.

Han som fick drömjobbet...

Stefan Nyman fick drömjobbet att bli sportchef i en förening där miljonerna från Hugo Stenbeck gjorde allt möjligt. Storstjärnor värvades i hög takt, lönerna växte och och budgeten överskreds.

Men bygget  blev inte annat än fallfärdigt och nu pågår rekonstruktionen. Malmö Redhawks har lappat ihop sprickorna och är på väg mot ett nytt och mera sansat värvningsbeteende.

I mars var inte Stefan Nyman längre välkommen tillbaka på sin arbetsplats trots att två år återstod enligt ett kontrakt.

Då träder Stefan Nyman fram i Sportbladet och berättar att han stämmer klubben för avtalsbrott. Han kräver 400 000 kronor, baserat på lönen april till dagens datum. Han vill också ha full lön från dagens datum till april 2014.

Totalt skulle det innebära kostnader för Redhawks på 1,5 miljon kronor.

"Har inte gjort rätt för sig"

Har Stefan Nyman rätt till lön enligt kontrakt?

- Inte om man har agerat som han och Anders Olson har gjort, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

- De har satt oss i en jobbig situation och betalar man ut de helt galna summorna som man gjort till Linus Klasen och Hannu Toivonen, och agerat utan styrelsens vetskap, då har man inte gjort rätt för sig. Vi kommer inte tveka en sekund för att gå till rätten med detta.

"Synd om killen"

- Vi har själva förberett en stämning, hinner han före får han motstämning på halsen med omedelbar verkan. Vi talar om illojalitet mot arbetsgivaren och trolöshet mot huvudmannen.

Tommy Qvarforts tillägger i Sydsvenskan:

- Jag tycker synd om killen, det hade varit klokare om han hade dragit sig tillbaka. Vi har även andra grejer på honom. Om han går in med en stämning kommer detta att stå i motstämningen, säger Tommy Qvarfort.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.