Klubbens 120:e ärende hos Kronofogden

Det är klart att det är påfrestande för ledarna i Ljungskile SK. Nu har klubbens 120:e ärende bokförts hos Kronofogden och det sprider oro i klubben.
Ljungskile SK på knä, igen. Hos Kronofogden har det 120:e ärendet med klubben blivit bokfört.

 

Ljungskile SK och ekonomiska problem är en följetong.

- Just nu är Ljungskiles skuld på 400 889 kronor. Skatteskulderna är 240 132, alla är från 2014, en i januari, en i februari och en i mars, säger Jakob Bergman till fotbollskanalen.se.

Privata skulder

- Sedan finns det privata skulder, klubben har tre skulder till företag som ligger för indrivning vilket uppgår till 160 757 kronor tillsammans.

Men Jenny Alm på Skatteverket i Uddevalla är uppriktig:

- Ljungskile gjorde sin senaste inbetalning till Kronofogden den 7 mars och den var på 161 842 kronor. Innan det gjorde man en inbetalning till Kronofogden den 19 februari på 398 000 kronor, säger hon.

Fick in 800 000 kronor

- Så länge någon försöker betala så kan man inte kan stjälpa klubben. Klubben försöker ju kämpa. Det är det jag kan se just nu. Jag kan inte se något om konkurs nu.

Men så sent som i november lämnade Skatteverket in en ansökan om konkurs mot superetta-klubben. Anledningen var då skulder till skatteverket och kronofogden på totalt 300 000 kronor.

Ljungskile SK:s ordförande Bo Fagerberg sa då att pengar, närmare bestämt 800 000 kronor var på väg in från Föreningen Svensk Elitfotboll och några dagar skedde en inbetalning.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.