En räddare i nöden, men…

Hjälp dök upp från ingenstans. Men räddaren i nöden hade också gränser för sin ynnest. Så allsvenska handbollslaget H43 går i konkurs.
Det måste en av de värsta stunderna i deras liv när H43:e styrelse tvingas gå och berätta att konkursen är ofrånkomlig.

 

Det hade krävts 2,5 miljoner kronor för att elitlaget skulle kunna fullfölja säsongen. Och det sa finansiären nej till. 

Ingen räddningsdiskussion

Däremot kan klubbens ungdomsverksamhet se en framtid tack vare bidraget utifrån. 

- Finansiären är inte beredd att gå in med de summor som krävs för att elitlaget ska kunna gå runt, säger Caj-Åke Andersson, ordförande i H43, till Sydsvenska Dagbladet.

När klubben mötte konkursförvaltaren på måndagen var det aldrig något tvivel. Pengarna räcker inte och inte ens med välvillig hjälp utifrån.

- Mötet ledde inte någonvart och vi hade ingen diskussion om belopp. Vi hade en förutsättningslös diskussion men det var ingen räddningsdiskussion, säger konkursförvaltaren Anne Merete Mellesaether.

60 ungdomslag hoppas

De ansvariga ledare i H43 ska nu se över hela den ekonomiska bilden och sedan återkomma till den så kallade finansären.

- Vi har fått löften och ska komma tillbaka när vi är färdiga med alla beräkningar av vad som behövs, säer Caj-Åke Andersson.

Ett mål är att ungdomarna i 60 lag kan fortsätta sin verksamhet under namnet H43 Lund.

- Med pengarna som den nya och de gamla finansiärerna går in med kommer ungdomsverksamheten att bli rikare än någonsin, säger Caj-Åke Andersson.

Tillskottet innebär att 60 ungdomslag i klubben kan fortsätta som vanligt. 

Klubben har leverantörsskulder på 468 000 kronor, en skatteskuld på 200 000 kr, arbetsgivaravgifter och ett banklån på 450 000 kronor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Önskemålet har funnits länge i Sverige.Nu kan drömmen bli verklighet. En modern velodrom planeras i en multiarena i Jönköping, där det även ska byggas ett hotell invid. Detta lyft för svensk cykelsport kan stå klart i Jönköping 2026. "En sådan samlingsplats kan vara helt avgörande för att utveckla svensk cykel”, säger Svenska Cykelförbundets ordförande Stefhan Klang.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.