Eventualiteternas möjligheter...

Mycket ska ha mer... Eller rättare sagt, förmågan att vara förutseende och att skriva kontrakt som en dag kan ge något. Det är precis därför som ledningen i Malmö FF varken vill eller kan hålla sig för skratt.
AFC Bournemouth's Harry Arter och hans lagkompisar är på väg att göra en mer eller mindre bragd. Efter två år I andradivsionen är klubben på väg upp i Premier League. Det älskar man i Malmö FF. Foto: Nick Potts, AP Photo/TT

 

AFC Bournemouths avancemang till Premier League är nämligen värt flera miljoner för Malmö FF, rapporterar Skånska Dagbladet.

Petade in en klausul

Det är uppenbarligen uppgifter som inte skulle komma ut, men gjorde det i alla fall tack vare tidningen.

Men när Tokelo Rantie såldes för runt 35 miljoner kronor till den engelska klubben fick MFF inskrivet i kontraktet att en klausul skulle gälla den dagen AFC Bournemouth skulle nå Premier League. 

Hur realistiskt det då betraktades som, Bournemouth var nykomling i andradivisionen 2013, men kanske och utifall tänkte någon och såg väl en möjlig, nej, snarare en förhoppning någonstans i framtiden.

Växelpengar

Dagen är här nu.

Dagen då MFF ska få ytterligare en summa eftersom AFC Bournemouth har lyckats med konststycket att nå högsta divisionen i England. Efter 3-0 senast mot Bolton vill det mycket till, ja, för mycket för att Bournemouth ska missa festen.

Och då skramlar det till i Malmö FF:s kassaapparat. Det ska röra sig om så mycket som 500 000 pund, cirka 6,5 miljoner kronor.

I och för sig växelpengar i dagens MFF, men det finns säkert hål att stoppa i...

Tokelo längtar till Malmö

- Egentligen vill vi vänta in dagen då det är helt säkert att Bournemouth spelar i Premier League innan vi uttalar oss, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till Skånska Dagbladet.

Hans tillägg är rätt bra:

- Vi har duktig och förutseende personal i klubben, säger Niclas Carlnén.

Till historien hör att Bournemouth har en mycket begränsad arena (12 000 åskådare får bara plats) men en desto finansiär i ryssen Maxim Denim. 

Och egentligen längtar en skadeförföljd Tokelo Rantie mest tillbaka till Malmö...

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

”Money talks” – vad är en pandemi  när TV-bolag, rättighetsinnehavare, sponsorer och klubbägare ingår en helig allians och blir redo för nedsläpp efter 140 dagars uppehåll.

 I Norden är det Gent-gruppen, med Viasats kanaler och streamingtjänsten Viaplay som bjuder in till hockeydramatik med avgörande sjunde finalmatch om Lord Stanleys pokal senast den 4 oktober. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

Mot en avgift av 59 kronor för 30  dagar erbjuder Svenska Fotbollförbundet, SvFF,  från 1 augusti  livestreaming av bredd och ungdomsfotboll via appen ”Min Fotboll.

 Betalningsmodellen är Swish, men det är ännu oklart hur föreningslivet ska ersättas.  Idrottens Affärer har i tidigare artiklar belyst striden mellan SvFF och redan etablerade Solidsport AB, grundat redan 2008, och väl etablerat med livesändningar via nätet i egen app.