Varje krona är en investering

90 miljoner ligger på RF:s bord. Regeringen har öronmärkt pengarna – de ska inte gå till annat än integration, det är uttalat med skärpa.
Hej Främling är ett av de mest lyckade och uppmärksammade integrationsprojekten i landet.

 

Nu har RF inlett arbetet med att fördela miljonerna. Ett digert arbete, många önskar tilldelning samtidigt som ett stort antal projekt pågår ut i landet, alla mer eller mindre lyckosamma.

De ställde sig bakom kraven

”Det är en fördelning av medel för svensk idrotts arbete med nyanländas etablering”, som RF-medarbetarna själva rubricerar arbetet.

Som en första åtgärd för att få ordning på hanteringen har RF för första gången träffat ”aktörer från samhället med fokus på etablering och integration av nyanlända”. På vanlig, RF har träffat föreningar och förbund av olika storlek, utbud, struktur och inte minst, kreativitet.

RF:s ordförande Björn Eriksson och idrottsminister Gabriel Wikström var på plats och slog fast att pengarna måste användas effektivt och framgångsrikt.

Det kan också gå snett – och då med förödande resultat. 

Så här är fördelningen

I potten finns ett regeringsanslag om 64 miljoner plus ändamålsenliga medel om 6 miljoner samt så kallade tillfälliga medel, totalt 90 miljoner.

Efter en första granskning av RF:s pengar som omfattar 70 miljoner blev fördelningen så här:

Bidrag till distriktsidrottsförbund (DF)  40 miljoner

Bidrag till specialidrottsförbund (SF) 12 miljoner

Utvecklingsmedel (DF samt SF) 10 miljoner

Centrala medel 8 miljoner

Sedan står ytterligare 20 miljoner till förfogande, där bidrag till distriktsförbunden omfattar 18 miljoner kronor och centrala insatser  tilldelas 2 miljoner kronor.

Thomas Ejderhov

Percy Nilsson krävde att Hugo Stenbeck skulle sälja en del av sitt aktieinnehav i Malmö Redhawks. Det var förutsättningen för att Percy skulle gå in med nya pengar i klubben. Miljardären Stenbeck lydde.

Nu hyllades de igen, våra svenska idrottshjältar 2017! Och hyllningen skedde traditionsenligt med pompa och ståt på Idrottsgalan. Liksom förra året är det Kristin Kaspersen som med trygg hand leder galan i Globen, där 2 400 middagsgäster sitter på första parkett.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

När sponsorprojektet Prispallen sammanställer idrottsåret 2017 kan simmerskan Sarah Sjöström (8 individuella pallplatser) och Parasportförbundet (46 pallplatser) titulera sig som mest framgångsrika. Varje plats är värd 10 000 kr, pengar som Svenska Spel står för.

Motorn i den svenska hästnäringen riskerar att stanna. Det ligger nu i regeringens, främst Ardalan Shekarabis händer, att se till att en efterlängtad reform av spelpolitiken säkrar en rättvis finansiering av trav- och galoppsporternas grundläggande infrastruktur som anläggningar och tävlingskostnader samt de breda satsningar inom hästsektorn som idag finansieras via ATG.

Sportway direktsänder 1 100 matcher från Nordens största inomhuscup i fotboll – S:t Cupen i Tyresö. – Det är ett genombrott för vår nya kostnadseffektiva produktionslösning, säger Johan Hedblom på Sportway.

Premier League, med alla spelaraffärer och silly Season fascinerar många, inte minst fans och journalister. Men nu nu kan det bli ändring och helt andra villkor.