Varje krona är en investering

90 miljoner ligger på RF:s bord. Regeringen har öronmärkt pengarna – de ska inte gå till annat än integration, det är uttalat med skärpa.
Hej Främling är ett av de mest lyckade och uppmärksammade integrationsprojekten i landet.

 

Nu har RF inlett arbetet med att fördela miljonerna. Ett digert arbete, många önskar tilldelning samtidigt som ett stort antal projekt pågår ut i landet, alla mer eller mindre lyckosamma.

De ställde sig bakom kraven

”Det är en fördelning av medel för svensk idrotts arbete med nyanländas etablering”, som RF-medarbetarna själva rubricerar arbetet.

Som en första åtgärd för att få ordning på hanteringen har RF för första gången träffat ”aktörer från samhället med fokus på etablering och integration av nyanlända”. På vanlig, RF har träffat föreningar och förbund av olika storlek, utbud, struktur och inte minst, kreativitet.

RF:s ordförande Björn Eriksson och idrottsminister Gabriel Wikström var på plats och slog fast att pengarna måste användas effektivt och framgångsrikt.

Det kan också gå snett – och då med förödande resultat. 

Så här är fördelningen

I potten finns ett regeringsanslag om 64 miljoner plus ändamålsenliga medel om 6 miljoner samt så kallade tillfälliga medel, totalt 90 miljoner.

Efter en första granskning av RF:s pengar som omfattar 70 miljoner blev fördelningen så här:

Bidrag till distriktsidrottsförbund (DF)  40 miljoner

Bidrag till specialidrottsförbund (SF) 12 miljoner

Utvecklingsmedel (DF samt SF) 10 miljoner

Centrala medel 8 miljoner

Sedan står ytterligare 20 miljoner till förfogande, där bidrag till distriktsförbunden omfattar 18 miljoner kronor och centrala insatser  tilldelas 2 miljoner kronor.

Thomas Ejderhov

Uefa har tröttnat på myglet vid övergångarna. Nu skärps Financial Fair Play-reglerna. Uefa kräver att klubbarna offentliggör sin ekonomiska information och agentarvoden, skriver SVT Sport.

Karlstad satsar 400 miljoner kronor på nya arenor. De politiska partierna är överens. Det formella beslutet tas vid kommunfullmäktiges budgetsammanträde den 19 juni. De nya arenorna ska byggas på Sannafältet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elitfotboll Dam har skrivit tidernas största avtal med Svenska Spel. Dameliten får 145 miljoner kronor till och med 2023.

Det tidigare avtalet var på 90 miljoner kronor.

Östersund var inte långt ifrån att bli en vinnare i dubbelmötet med Arsenal. London-klubben drog dock det längsta strået till slut, men det fanns stora vinnare. Östersunds vinst på bortaplan bidrog till att tre kuponger på Europatipset lyckades pricka in 13 rätt och 1 miljon kronor i vinst.

VM startar den 14 juni. SVT skickar Frida Östberg, Jane Björck och Diljen Otlu för att följa Sveriges matcher. Marie Lehman kommer på plats att följa övriga lag. I studion på hemmaplan finns André Pops, Johanna Frändén och Daniel Nannskog.

Helgläsning: Svante Samuelsson var klubbchef i Kalmar FF 2006-2016. Under 2013-2014 upplevde Svante sin mest dramatiska tid i KFF.  Klubbens målvakt Etrit Berisha plötsligt var registrerad för två klubbar i italienska Serie A.