Varje krona är en investering

90 miljoner ligger på RF:s bord. Regeringen har öronmärkt pengarna – de ska inte gå till annat än integration, det är uttalat med skärpa.
Hej Främling är ett av de mest lyckade och uppmärksammade integrationsprojekten i landet.

 

Nu har RF inlett arbetet med att fördela miljonerna. Ett digert arbete, många önskar tilldelning samtidigt som ett stort antal projekt pågår ut i landet, alla mer eller mindre lyckosamma.

De ställde sig bakom kraven

”Det är en fördelning av medel för svensk idrotts arbete med nyanländas etablering”, som RF-medarbetarna själva rubricerar arbetet.

Som en första åtgärd för att få ordning på hanteringen har RF för första gången träffat ”aktörer från samhället med fokus på etablering och integration av nyanlända”. På vanlig, RF har träffat föreningar och förbund av olika storlek, utbud, struktur och inte minst, kreativitet.

RF:s ordförande Björn Eriksson och idrottsminister Gabriel Wikström var på plats och slog fast att pengarna måste användas effektivt och framgångsrikt.

Det kan också gå snett – och då med förödande resultat. 

Så här är fördelningen

I potten finns ett regeringsanslag om 64 miljoner plus ändamålsenliga medel om 6 miljoner samt så kallade tillfälliga medel, totalt 90 miljoner.

Efter en första granskning av RF:s pengar som omfattar 70 miljoner blev fördelningen så här:

Bidrag till distriktsidrottsförbund (DF)  40 miljoner

Bidrag till specialidrottsförbund (SF) 12 miljoner

Utvecklingsmedel (DF samt SF) 10 miljoner

Centrala medel 8 miljoner

Sedan står ytterligare 20 miljoner till förfogande, där bidrag till distriktsförbunden omfattar 18 miljoner kronor och centrala insatser  tilldelas 2 miljoner kronor.

Thomas Ejderhov

Commercial Sports Media (CSM), med Jonas Persson i spetsen och med kontor i Stockholm, har fått ett ståndsmässigt uppdrag. CSM blir exklusiv rådgivare åt norsk topphockey.

Det har gått drygt elva år sedan invigningen och verkligheten har både kommit ikapp och sprungit förbi Borås Arena. Men nu ska det bli ändring på den saken. 100 miljoner kronor satsas när arenan ska bli modern.

Tio klubbar i herrarnas elitserie har beviljats elitlicens för säsongen 2018/19. Övriga fyra klubbar kommer fortsatt att granskas under innevarande verksamhetsår.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Folkspel har gjort höstens värvning. Sportkrönikören Jennifer Wegerup har inlett ett samarbete med Folkspel och därmed blir hennes texter också publicerade här på idrottens Affärer. Hon ska från och med i dag skriva krönikor om de eldsjälar som finns därute i föreningslivet, om allas rätt till idrott och motion, om dem om gör så mycket gott i det tysta.

Franska PSG hade ”shoppat” för närmare 4 miljarder svenska kronor, när fotbollens internationella transferfönster stängdes den 31 augusti. En pengarullning som föranleder UEFA, det europeiska förbundet, att öppna en utredning med misstanke om brott mot UEFA:s Financial Fair Play.