FCK:s stjärna i rekord-transfer

Det senaste årets skyttekung och alla tiders målgörare i den danska superligan med 29 mål under en säsong, Robert Skov, är såld till Bundesligaklubben Hoffenheim. Enligt Ekstra Bladet får FC København motsvarande 105 miljoner svenska kronor (75 miljoner danska kronor) och upp till 20 miljoner kronor (15 miljoner danska kronor) i bonusar för den 23-årige högermittfältaren. 

FCK:s och danska landslagets stjärna, Robert Skov, flyttar till Tyskland.

FCK säljer skyttekungen Robert Skov till Hoffenheim för över 100 miljoner kronor. Om miljonerna klirrar skönt för FCK så är tidpunkten desto sämre. Försäljningen kommer mitt i en period med många ligamatcher och Champions League-kvalifikation. Fast FCK hade bara att följa det gentleman-avtal som slutits när han förvärvades från Silkeborg.

Gentleman-avtal gällde

”För 18 månader sedan satt Robert Skov nästan på flyget på väg till Tyskland, där en Bundesligaklubb var intresserad av honom. Jag överbevisade honom dock om att han skulle spela i FCK. För att överbevisa honom om det så var vi tvungna att göra ett gentleman-avtal omkring, att om det kommer något liknande igen, så får han lov att lämna, säger tränaren Ståle Solbakken. 

”Robert Skov i FCK är en solskenshistoria på alla sätt. Vi utvecklade en god superligaspelare till att bli en fantastisk superligaspelare och en god internationell spelare, säger Solbakken till nyhetsbyrån Ritzau.

FCK:s vänsterback Pierre Bengtsson som spelade i Mainz 2014-2016 bedömer att Robert Skov har goda möjligheter att klara sig väl i Bundesligan. 

- Jag vet att Robert alltid har varit glad för den tyska ligan så jag tror att det var en dröm för honom att komma till Tyskland. Hoffenheim är en stark klubb och det blir häftigt för honom, men trist för oss, kommenterar Pierre Bengtsson till Ritzau.

Moderklubben ska också ha ersättning

TSG 1899 Hoffenheim som slutade på nionde plats i Bundesligan förra säsongen har bekräftat att Skov har fått ett femårskontrakt med klubben. I samband med övergången har Parken Sport & Entertainment – som äger FCK – uppjusterat förväntningarna till årets resultat före skatt från motsvarande 55 miljoner svenska kronor till 120-140 miljoner svenska kronor. Även Silkeborg IF, där Skov spelade 2012-2017, har uppjusterat förväntningarna då det fanns en vidareförsäljningsklausul. Silkeborg förväntar nu ett överskott på motsvarande 7-14 miljoner svenska kronor, jämfört med i det närmaste ett nollresultat tidigare. 

Robert Skov har gjort en A-landskamp för Danmark och 11 mål på 25 U21-matcher. Han var med Danmark i OS 2016 då han gjorde Danmarks enda mål. Hans kontrakt med FCK löpte till 2022.

100 miljoner är mer än FCK fick för Robin Olsen. 

Den dyraste dansken är Joachim Andersen som nyligen såldes för 225 miljoner DKK från Sampdoria till Lyon och som får en årslön på 23 miljoner efter skatt: http://sport.tv2.dk/fodbold/2019-07-15-storklubber-ville-have-historisk-dyr-dansker-valget-var-rigtig-svaert

Anders Olshov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.