Nu vädjar ordföranden om hjälp

Det händer saker med ÖFK även utanför rättegången i Härnösand. Klubben är skyldig Östersunds kommun 703 000 kronor i obetalda hyror men kan inte betala.

 

Hyresskulden gäller från maj och framåt. Klubben fick anstånd till sista augusti men några pengar har inte kommit in till kommunen. Det handlar om hyror för allsvenska matcher, träningstider, akademins träningar och avbetalningar för de läktarbyggen kommunen gjorde för klubbens räkning 2016 och 2017, skriver Östersunds-Posten.

 Nu vill kommunen ha en helt annan insyn i ÖFK:s verksamhet för att ge längre tids anstånd med de obetalda fakturorna. Om kommunen inte ger fortsatt anstånd och ÖFK inte kan betala hamnar de förfallna skulderna hos Kronofogden.

Tidsbrist orsaken till avhoppet

- Vi behöver en långsiktig plan kopplad till ÖFK:s verksamhet. Den planen måste tydligare än hittills redovisa kassaflöden och klubbens ekonomi, säger Henrik Jansson på kultur – och fritidsförvaltningen i Östersunds kommun och kontaktperson med ÖFK i de här frågorna.

Än nu mer bekymmer för ÖFK: En av de nyvalda ledamöterna i styrelsen hoppar av. Det är Niklas Edbjörk, som förklarar avhoppet med tidsbrist. Edbjörks ärende skickades till Bolagsverket tillsammans med en anmälan att Martin Johansson inte längre ska vara firmatecknare för bolaget Östersunds FK Elitfotboll AB, som numera tecknas av styrelsen.

  När den nya styrelsen valdes i våras, med Edbjörk, var Maj-Britt Ringvall den enda styrelsemedlemmen som satt kvar. I början av sommaren lämnade hon styrelsen. I dagsläget består styrelsen av Bo Ottosson, ordförande, Britt Bohlin, Peter Svensson och Maria Wilén.

Dessutom gick ordföranden Bo Ottosson ut på fredagen  med ett öppet brev på klubben hemsida där han bl a skriver ” Att parera våra framgångar och motgångar detta år är en stor utmaning men vi som styrelse och sportslig ledning har tagit vår uppgift på största allvar.  Vi har som styrelse nu suttit i ca 5 månader. Vi har inte uträttat stordåd. Vi kanske inte fyller den kostym som alla förväntar sig. Men vi arbetar med stor seriositet, långsiktighet och engagemang” 

Ottosson fortsätter:

” Vi har arbetat för att uppnå den budget årsmötet beslutade gällande spelarförsäljningar men vi kommer med största sannolikhet inte nå budget.

"Behovet är akut"

Min uppmaning till alla ÖFK:are:  Vi behöver ert stöd nu – vad du/ni än vill bidra med, så är det viktigt. Vi har tack vare några fantastiska personer fått in lite större medel, men vi behöver allt smått till stort. Kan 5 000 jämtar ta sig till London och överrösta hemmaklacken på Emirates, så tror jag att alla jämtar tillsammans kan ta sig samman och lösa denna utmaning. 

ÖFKs behov är akut, det handlar inte om mig eller någon annan person i ÖFK – utan det handlar om klubben. Ett exempel, om till exempel 5 000 jämtar skänker 1 000 kronor var så skulle det innebära 5 miljoner kronor in till klubben. Vi kommer jobba livet ur oss för att lösa detta och hoppas ni är med oss!” 

Kommunen hjälper klubben

Kommunen har nu gett ÖFK ett nytt datum att betala skulden. Senast den 15 september ska skulden vara betald. Det ger klubben en hjälpande hand. Enligt Svenska fotbollförbundets regler ska får en klubb inte ha några innestående skulder per den 31 augusti för att få licensen.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.