Kvinnor vill bli världsledande

Lisa Ek är client manager i CMG och säger utan att darra på rösten:” Vi ska bli ett av de största agentföretagen i världen inom damfotboll. Det är ett realistiskt mål”.

Agentföretaget arbetar enbart med kvinnliga fotbollsspelare. CMG står för Connect Management Group och bildades 2015. Men det är först nu, när alla har bildat familj som det har blivit riktig fart på företaget. 

Carola Söberg, Danijela Rundqvist, Lisa Ek och Maria Karlsson De Cecco ska bara jobba med kvinnliga fotbollsspelare..

Det är en grupp erfarna kvinnor Lisa har samlat omkring sig. De fyra, Maria Karlsson De Cecco, Carola Söberg, hockeyikonen Danijela Rundqvist, och Lisa Ek har över 70 års erfarenhet på elitnivå tillsammans och har spelat fotboll i åtta länder och ligor. Snart blir de fem. Ytterligare en client manager är på väg in i företaget. Idag representerar CMG 65 spelare över hela världen.

Lisa Ek är client manager i CMG och säger utan att darra på rösten:” Vi ska bli ett av de största agentföretagen i världen inom damfotboll. Det är ett realistiskt mål”.

Agentföretaget arbetar enbart med kvinnliga fotbollsspelare och just nu är ambitionen att försöka signa många nya spelare. CMG står för Connect Management Group och bildades 2015. 

 

Norden blir världen

- Hittills har vi mest jobbat i Norden. Nu ska hela världen bli vårt arbetsområde. Damfotbollen blir bara större liksom spelarlönerna. Nu gäller det att agera och det ska vi göra, säger Lisa.

Hon har en gedigen bakgrund, som spelare i Rosengård och Kopparbergs/Göteborgs FC. Hon har varit expertkommentator i tv, tränarutbildare i BP och har UEFA-A tränarutbildning och landskamper för U 19 och U 23. 

I hela sitt liv drömde hon om att bli proffs i Italien och det blev hon 2015, 33 år gammal. Det blev bara en säsong i Fiorentina som var först i Italien med ett damlag. Sen kom kärleken in i bilden och hon bor med man och dotter i Florens. 

- Då, 2015, var betalningen som snittet i damallsvenskan är nu, 12 000 kronor i månaden. Nu har spelarna i Italien fyra gånger så mycket. Och lönerna är på väg upp när storklubb efter storklubb skaffar damlag, säger Lisa.

Ska hitta guldkornen först

- Vi ska hitta de unga guldkornen först. Just nu jobbar vi på att försöka signa ett helt gäng tjejer. Många tror kanske att verksamheten legat nere på grund av coronaviruset men det har varit tvärtom. Det har funnits tid att prata med spelare och klubbar. Jag har haft fullt upp, säger Lisa.

Hon omger sig med kvinnor som kan fotboll: Maria Karlsson De Cecco, har huvudansvaret i företaget när det gäller kontakten med spelarna och föreningarna. Maria har spelat proffsfotboll under 15 år i fyra länder – Förutom Sverige även England, Italien och Frankrike.

Carola Söberg, målvaktsdebut i landslaget 2007 mot Skottland, är brand manager. Hon har bland annat spelat för Mallbacken, Umeå, Tyresö FF och Örebro. Sedan 2019 är hon huvudtränare för Örebro SK P 17.

Den enda i kvartetten som saknar fotbollsbakgrund är Danijela Rundqvist, som är. desto mer välkänd inom ishockeyn. Hon är klientansvarig i företaget. Danijela är meriterad som få efter  bland annat spel i tre OS, sju VM, och har över 200 landskamper och gjort 15 år som proffs. Hon har tillsammans med maken Nisse Ekman tagit examen vid Stockholm School of Economics.

Bland spelarna i företagets stall finns bland annat Madelen Janogy, Wolfsburg, Hanna Bennison, Rosengård, Lina Hurtig, Linköping, norska landslagsspelaren Cecilie Fiskerstrand, Brighton, Rebecka Blomqvist, Göteborg, Mimmi Larsson, Rosengård, Ingrid Moe Wold, Madrid, norskan Synne Skinnes Hansen,  Linköping. Och många fler är på gång enligt Lisa.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.