Göteborg får ny fotbollsarena

Gamla Ullevi rivs redan i höst och Göteborg får en ny fotbollsarena i Göteborg som ska rymma 16 000-17 000 åskådare.
Diskussionerna har varit lika omfattande om hemlighetsmakeriet runt en ny fotbollsarena i Göteborg.
Vid Alliansens årsmöte blev det dock fullt sken över projektet.

Styrelsen tog beslutet att ge stöd ett förslag till en arena som är ritad och klar. Exakt hur anläggningen att tänkt att se ut offentliggörs vid en presskonferens i nästa vecka.
Då framkommer alternativa namn på arenan liksom tvistefrågan om underlag, konstgräs eller icke, men arenan ska rumma drygt 17 000 åskådare.
Gamla Ullevi rivs några veckor efter den sista matchen i höst, sedan får fotbollsspelarna avlösning av grävskopor.

Kostnadsberäkningen säger 180 miljoner kronor och hela skapelsen ska stå till säsongen 2007, vilket innebär att det blir allsvensk fotboll på Nye Ullevi under 2006.
Hur det blir läktarnas utformning och i sin tur utrymmen för kontor och andra lokal som ska finansiera bygget har ännu inte framkommit.
I Göteborg finns förespråkare för en större arena, med plats för 25 000 åskådare och utrustad med ett flexibelt tak som ger en helt annan flexibilitet för olika arrangemang. Här sneglar man lite åt den arena som finns i Köpenhamn och som används året om för en rad olika event.

Arenans namn blir en tvistefråga.
- Inget med Ullevi i. Det är det enda som är helt klart, bekräftar Alliansens ordförande Lars Ranäng till Göteborgs-Posten.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.