Här är Nya Gamla Ullevi

Så här ska den se ut, Göteborgs nya fotbollsarena med arbetsnamnet Nya Gamla Ullevi.
Anrika Gamla Ullevi försvinner. Den gamla och klassiska arenan har helt enkelt gjort sitt och behovet av en modern fotbollsanläggning är alla inblandade överens om.
- Gamla Ullevi är så omodern den kan vara. Arenan är hopplöst efter när man jämför med anläggningar som växer upp på andra håll i landet och framför allt i Danmark, sa kommunalrådet Göran Johansson (s) när planerna presenterades.

För 180 miljoner kronor ska Göteborg om två år få landets finaste fotbollsarena med plats för 17 000 åskådare och ett nedre plan med pub, restaurang och sportbutiker. Ståplats kan förvandlas till sittplats på de nedre kortsidorna och med ett transparent utseende som lyser upp evenemangsstråket även när det inte spelas fotboll.
Kommunen och klubbarna i Alliansen, IFK Göteborg och Örgryte IS, som driver nuvarande Gamla Ullevi, är överens. Tredje alliansklubben, Gais, ska hyra in sig på anläggningen. De flesta förespråkarna menar att naturgräs är bäst, men precis som i namnfrågan dröjer slutliga svaret.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.