Miljonrullningen ska granskas

Ett skandalbygge som bara blir dyrare och dyrare. Budgeterade 140 miljoner är uppe i 264 miljoner. Nu stoppar Vänersborgs kommun utbetalningarna till ett stort antal leverantörer som fakturerat för arbetet vid Arena Vänersborg.

Vänersborg har fått en av landet finaste bandy- och eventhallar. Hittills har kommunen betalat ut 243 miljoner kronor för Arenan. Trots det fortsätter det att komma in nya fakturor. Men nu är det alltså stopp för ytterligare utbetalningar.

Granskar alla fakturor

- Vi vill reda ut vad det är för fakturor och har sagt till leverantörerna att det kan ta upp emot en månad, säger Marie Dahlin, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Hon har tidigare krävt besked av WSP Management, som har uppdraget från kommunen att ansvara för att budget och tidsplan av bygget hålls.

Frågorna var självklara - hur kunde det gå så snett och varför blev bygget så oerhört mycket dyrare? Svaret från WSP skingrade inte dimman och ilskan ingör miljonrullningen.

Vem stod bakom beställningarna?

Marie Dahlin begärde också att varje faktura skulle specificeras och att det skulle framgå vem som hade gjort beställningen. Men inte heller nu blev förklaringen tydlig.

Kommunen kräver nu ett ett möte med WSP för att få besked om vad det är för typ av ändrings- och tilläggsbeställningar som utförts och vem det är som har gett klartecken till dem.

Tidigare har Dahlin krävt besked av WSP Management, som har kommunens uppdrag att ansvara för att budget och tidsplan av bygget hålls, varför bygget blev västenligt dyrare än de tidigare sagt. Svaret från WSP kunde dock inte bringa klarhet i frågan.

Därför kommer nu kommunen att kräva ett möte med WSP, för att reda ut vad det är för typ av ändrings- och tilläggsbeställningar som utförts och vem det är som har gett klartecken till dem.

Samtidigt rapporteras att Arena Vänersborg att locka arrangörer av olika slag. I början av januari hoppas kommunledningen att kunna presentera flera evenamang.

 

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.