Rekordår för Globenområdet

Ericsson Globe, Hovet, Söderstadion och Annexet ser ut att gå mot ännu ett rekordår. 2010 genomfördes inte mindre än 304 evenemang med 1 560 000 besökare.

Med en turismomsättning i snitt på 1000 kr/besökare (källa Markör) blir det ett betydande tillskott för Stockholms turismomsättning, dryg 1,5 miljarder kronor årligen.

Dubbla hockey-VM

Stockholms nästa riktigt stora evenemang är Ishockey VM 2012-13 och även året därpå delas VM mellan Stockholm och Finland.

Stockholm Globe Arenas VD Ninna Engberg har anslagit en offensiv nu när konkurrensen tilltar eftersom Swedbank Arena tar allt mera i Solna och blir en tuff konkurent.

Som ett led i en utökad marknadsföring deltar Ninna Engberg på TUR-mässan i Göteborg i dagarna. Där deltar också Christer Englund, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.

Multiarena med skjutbart tak

Globenområdet består redan i dag av Ericsson Globe, Hovet, Söderstadion och Annexet, men snart tillkommer också Stockholmsarenan.

I september 2010 inleddes bygget av arenan. Nu är västra läktaren rest och sakta men säkert tar den nya arenan plats i Globenområdet.

Stockholmsarenan byggs av Stockholms Stad och kommer att drivas av Stockholm Globe Arenas. Det är en multifunktionsarena med skjutbart tak och plats för 30 000 åskådare (40 000 för konsert).

Stockholmsarenan ersätter Söderstadion och första evenemanget är planerat till våren 2013. Den nya arenan innebär att den totala publikkapaciteten i Globenområdet går från 44 400 till cirka 75 000. 

Prognosen är att drygt 2 miljoner besökaren årligen kommer att gå på evenemang i arenorna. Det gör att Globenområdet blir Norra Europas största och mest flexibla evenemangsområde.

Duff (inte verifierad)

tis, 2011-05-24 10:45

1. Evenemangsstråket i GBG

Jag tror inte Globen-området kommer att få fler besökare än Evenemangsstråket i GBG. Frölunda Indians drar nästan lika mycket publik som DIF och AIK tillsammans. IFK, GAIS och ÖIS drar mer än dubbelt så mycket publik än Hammarby. Stockholmsarenan kommer förmodligen inte att få dramatiskt fler stora event än vad Ullevi har idag. Lägg till detta att Svenska Mässan drar hundratusentals till Bokmässan, TUR-mässan osv. Och vadå "mest flexibla evenemangsområde"? I Göteborg är Scandinavium ihopbyggt med mässhallarna och Sveriges största hotell. Tyvärr Globen, ni blir varken störst eller mest flexibla.

K (inte verifierad)

tis, 2011-05-24 16:28

2. IFK, Gais, ÖIS drar mer än

IFK, Gais, ÖIS drar mer än dubbelt så mkt som Hammarby? Nja inte riktigt va?

Helena A (inte verifierad)

tis, 2011-08-16 16:56

3. Duff har rätt

Göteborgslagen har tillsammans snittat 18.500 hittills. Hammarby har snittat 8600. Så Duff har helt rätt. Han har även rätt i att evenemangsstråket i Göteborg är överlägset Globen på de flesta sätt. Och han glömde nämna att det ligger mitt i stan, ett stenkast från Avenyn.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.