Fiasko för Carlos Tevez

Argentinaren Carlos Tevez kallades för den bäst betalde fotbollsspelaren i världen när han 2017 lämnade Juventus för Shanghai Shenuas i Kina. Det blev ett präktigt fiasko för Tevez. Han kom underfund med att pengar inte är allt.

Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko

På 20 matcher gjorde den notiriske målskytten bara fyra mål. Nu har Tevez, 34 i februari, lämnat Kina och skrivit på för moderklubben Boca Juniors.

Enligt en kinesisk tidning betalade klubben Tevez enbart i lön 100 miljoner kronor per mål.

Tevez spelade för West Ham, Manchester United och City i England och gjorde sig känd som en pålitlig målskytt. Han var lätt att känna igen, han hade ett stort ärr från höger öra ner till bröstkorgen. Det var minnet av en olycka när han tre år gammal fick kokande vatten över sig och ådrog sig brännskador av tredje graden.

När han som tonåring skrev på för Boca Juniors erbjöd sig klubben att betala för en kosmetisk operation. Tevez nobbade och sa:

– Jag ska inte vinna någon skönhetstävling. Jag ska bli bäst i världen i fotboll.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.