Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-06-30    

Borås hoppas på upprepning ekonomiskt

I dag invigs SM-veckan i Borås. Men redan i går, torsdag, firade staden med tårta. Textilstaden fyllde 396 år, och firar därmed 400-årsjubileum år 2021 - samtidigt som Göteborg fyller lika mycket! Men först ska ett drygt 50-tal idrotter avgöra sina SM, SVT livesända 80 timmar och staden leva upp. De styrande hoppas på upprepning av 2014, då SM-veckan bidrog med 42 miljoner kronor i ökad omsättning.

Vasaloppet bidrar med dryg kvarts miljard

Vasaloppets vintervecka 2017 generar stora pengar till några av kommunerna i Dalarna. Den turistekonomiska omsättningen i Malung/Sälen, Mora och Älvdalen uppgick till 234,6 miljoner kronor – plus ytterligare 30 miljoner om man räknar in de som åkte till Dalarna för att träna inför loppet.

Rallycross-general tror på publikrekord

Intresset är rekordstort inför VM i rallycross i den lilla värmländska byn Höljes, som körde igång med full fart på torsdagen. Publikrekordet lyder på 44 000 åskådare, satt i fjol. Morgan Östlund, general manager för tävlingen, hoppas på 50 000 åskådare i år.

Hoppas på upprepning: Borås hoppas på upprepning av SM-veckan 2014 då solen sken, idrottsprestationerna låg på max – och pengarna rullade in. Omsättningsökningen för staden blev 42 miljoner kronor. 

 

Berikar kommuner kolossalt: Vasaloppet genererar en kvarts miljard i turistekonomiska effekter till de närliggande kommunerna, inklusive träningsresorna inför loppet, visar en ny undersökning från Upplevelseinstitutet. 

 

Bad om bidrag: En del av tjejerna i Gimonäs UIF:s damlag valde att åka på konsert med Håkan Hellström istället för att spela match mot Morön. Resultatet blev WO och böter – och att ledarna i Gimonäs skrev ett brev till Gais-aren Hellström och bad om ett bidrag. 

Världsmästarens nya karriär som motionär

I april slutade skidåkaren Johan Olsson sin aktiva skidkarriär. Han satte målet att åka Vasaloppet 2018. Men ett möte med glada och entusiastiska motionärer under Vätternrundan 2016 fick den dubble olympiske mästaren och världsmästaren på nya spår – och nu går Skultuna-sonen för En Svensk Klassiker. Lite rädd att han tagit sig vatten över huvudet i ett av delmomenten: Vansbrosimningen.

Bris angrepp på idrotten är intellektuellt ohederligt

Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris är ytterligare en i raden som utmålar svensk idrottsrörelse som det största enskilda tillhållet för pedofiler (Svd debatt 28/6). Liksom alla andra från f.d. toppidrottare som använder mer pöbellika fasoner till politiker gör han det utan kunskap om vad idrotten gör och utan att förstå idrottens position. Det är intellektuellt ohederligt och den bakomliggande bockfoten, att utnyttja nyhetstorkan för att profilera den egna organisationen blir tydlig, skriver Dan Persson.

Det är gästen som gör festen – även i norr

Jag är en ofrivillig stor beundrare av den framgångssaga som Skellefteå AIK utgör inom svensk elitidrott. Ofrivillig på emotionella grunder då min uppväxt 13 mil norr om Skellefteå gett mig ett favoritlag i hockey som inte ens varit nära att leverera det AIK levererat, skriver Luleå-födde Dan Persson i en analys av Skellefteå AIK som gick på en rejäl tackling i senaste bokslutet: 17,6 miljoner back.

Brandt byter parasport mot barndomens badminton

Tomas Sandö Brandt blir ny förbundschef på Svenska Badmintonförbundet. Han kommer närmast från Parasportförbundet som marknadsansvarig och har badminton i blodet med spel i Spårvägens elitlag och juniorlandslaget som ung.

Känn sorg för Gimonäs, Håkan!

Artisten Håkan Hellström slog igenom med låten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Nu hoppas ledarna i Gimonäs UIF:s damlag att Håkan ska känna lite sorg för Föreningen - och skicka 20 000 kronor för att några av deras spelare valde Håkans konsert istället för division 2-matchen mot Morön. Det medförde WO och böter.

Han serverar lokalsport samlat till hela Halmstad

Jonas Backlund, Halmstad, tröttnade på att leta i flera medier för att få en heltäckande bild av lokalsporten, så han tog saken i egna händer och startade en sajt för all sport i Halmstad: Halmstadsport.se. Nu breder sajten ut sig över Halland.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera