Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-06-16    

Bra resultat ger bra resultat

Ett SM-guld, två CHL-titlar och SM-semifinal – ett facit senaste två åren som duger bra. Och bra resultat på isen leder till bra resultat i ekonomin – i Frölunda Hockeys fall ett plus på 9,1 miljoner kronor.

Låt Einstein avgöra!

Varje gång en politiker, ledarskribent eller journalist beskriver någonting utan tanke på relativitet så blir det fel, skriver Dan Persson som har jämfört utfallet av antalet avvisade och gripna i förhållande till antalet besökare i Allsvenskan och musikfestivalen Summerburst.

Sportway får ny ägare

DMC in Sports, en av de ledande aktörerna inom mediarättigheter och produktion inom sport, investerar i mediebolaget Sportway och blir samtidigt delaktig i den operativa driften av företaget. DMC kommer tillföra stora resurser gällande produktion, teknik och försäljning.

Resultat ger resultat: Ett SM-guld, två CHL-titlar och en SM-semifinal. Frölundas framgångar på isen avspeglar sig nu i det ekonomiska resultatet: 9,1 miljoner plus! – Inte undra på att ordförande Mats Grauers ser nöjd ut.

 

Låt Einsten avgöra: Dan Persson slår ett slag för Einsteins relativitetsteori när han jämför antalet avvisade och gripna i Allsvenskan visavi musikfestivalen Summerburst.

 

Hon inger hopp: Svensk damtennis nya affischnamn är en 23-åriga Cornelia Lister som kvalade in till WCT-turneringen i Rosmalen, Nederländerna, vilket kan ge en kick både till hennes egen karriär och andra unga, kvinnliga tennisspelares.

Åtta av tio sponsorkronor till män

Trots ganska jämn fördelning mellan antalet kvinnliga och manliga idrottsutövare går åtta av tio sponsorkronor till män. Det måste vi ändra på, anser Niklas Birgetz, vd för Sponsorings & Eventföreningen, som dock ser ljuset i tunnel i form av att social sponsoring ökar, vilket även innefattar jämställdhet.

Cornelia, 23, svensk damtennis nya hopp

Cornelia Listers kvalsuccé i WTA-turneringen i Rosmalen blir förhoppningsvis ett lyft för henne och en sporre för andra svenska framtidshopp, skriver IA:s krönikör och tennisexpert Jonas Arnesen.

Norman förtjänar större erkännande

Som spelare nådde han andraplatsen på världsrankningen. Det finns ingen motsvarande rankning för coacher utan handlar om subjektiva bedömningar. På min lista är Magnus Norman klar världsetta och har så varit i flera år, skriver Jonas Arnesen med anledning av att Normans adept Stan Wawrinka tagit tennisvärlden med storm – även om han var chanslös mot Rafael Nadal i Franska Mästerskapet-finalen.

När blixten slog ned

Det förtrollande ögonblicket kommer som en snigel och försvinner som en blixt. Innan man vet ordet av är allt förbi. På mindre än en sekund gäller det att bestämma sig och göra det enda rätta. Så kan en drömbild uppstå, skriver IA:s krönikör Åke Stolt upprymt efter herrarnas fotbollslandskamp mot Frankrike.

ICA:s bidrag till ökad folkhälsa redan en klassiker

Att få upp folk ur soffan och sätta igång, och parallellt skapa bättre matvanor. Det är främsta anledningarna till varför ICA skapat ICA-klassikern – matvarugigantens bidrag till ökad folkhälsa som snabbt blivit en succé med 40 000 deltagare på två år.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera