Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-06-26    

Obegripligt sparka Ericson

Redan i december fick Håkan Ericson veta att han inte skulle vara förbundskapten för fotbollens U21-landslag. Ett obegripligt beslut och knappast ett stimulanspaket för en man som skulle få sina mannar att försvara det sensationella EM-guldet från 2015, skriver IA:s krönikör Åke Stolt i en hyllning till ledaren och människan Håkan Ericson.

En skada som gjorde nytta

En skada och därmed ett påtvingat uppehåll är sällan något positivt för en elitidrottare, om det inte medför ökad lust att satsa vidare. Som för 21-åriga Rebecca Peterson som under tisdagen inleder kvalspelet till Wimbledon.

Årsta golf blir valfråga

140 000 besök om året under 30 års verksamhet räcker inte för att vara kvar på tio procent av grönytan i den nya parken på Årstafältet, enligt Socialdemokraterna. Nu griper Alliansen in och gör golfanläggningen till en valfråga.

Får gå: Trots goda resultat, bland annat ett sensationellt EM-guld 2015, får U21-förbundskaptenen Håkan Ericson inte fortsatt förtroende. "Obegripligt", skriver IA:s krönikör Åke Stolt.

 

Mer motiverad: Rebecca Peterson är tillbaka efter skadeuppehåll - mer motiverad än någonsin - och inleder kvalspelet till Wimbledon under tisdagen.

 

Golf blir valfråga: Årsta golf i Stockholm får inte plats på nya Årstafältet, enligt Socialdemokraterna. Alliansen gör nu anläggningen, med 140 000 besök årligen, till en valfråga.

Många skäl behålla Årsta golf!

Stockholms stads politiker vill lägga ned Årsta golf. Det är skadligt för såväl stadens ekonomi som miljö, och dessutom motstridigt Socialdemokraternas vallöfte att utveckla idrottsanläggningar i Stockholm stad, skriver IA:s bloggare Dan Persson.

Confederations Cup svårt att engagera

Urvattnat, oengagerat och dessutom en skam som vilar över de kommande två världsmästerskapen. Confederations Cup känns mest som en gäspning, skriver IA:s krönikör Åke Stolt som anser att Fifa borde ta tag i de verkliga problemen inom fotbollen.

Alla har samma chans till havs

På söndag 2 juli startar tävlingen ÅF Offshore Race, före detta Gotland Runt, en av världens äldsta havskappseglingar. Tack vare ett handicapsystem har alla cirka 250 båtar samma chans att vinna i tävlingen där allt fler sponsorer ansluter och där arrangören KSSS under sommaren  förvandlas till en av Värmdö kommuns största arbetsgivare.

Fel sätt med färre set i Davis Cup

Mycket talar för nya regler i Davis Cup från och med nästa år, bland annat bäst av tre set istället för av fem i singelmatcherna. Förändring behövs men detta är inte rätt sätt, enligt IA:s krönikör Jonas Arnesen som lanserar några egna vassa förslag.

Mångmiljonsmäll för Skellefteå AIK

Förlusten i årets SHL-kvartsfinal mot Frölunda sved inte bara sportsligt, den sved även i plånboken för Skellefteå AIK. Bokslutet landar på minus 17,6 miljoner - och nu krävs krafttag på alla plan för att vända utvecklingen.

Guld i den vita varan

Bästa niomånadersresultatet någonsin, bättre bokningsläge än vid samma tid förra året, EU-ja till flygplats mellan Sälen och Trysil och investeringar i anläggningarna på 282 miljoner. Det mesta går Ski Stars väg just nu.

Finalöverskott till Barncancerfonden

Den 27 augusti arrangerar det amerikanska fotbollslaget Kristianstad Predators finalen i Division 1 herrar. Allt överskott går till Barncancerfonden för att hedra en tidigare, ung spelare i laget som drabbades av leukemi, och klarade kampen mot cancern.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera