Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-07-13    

Missvisande summor i Wimbledon

Bild 1  

340 606 920 miljoner kronor. Den totala prissumman i årets Wimbledon är svindlande. De båda singelsegrarna kan i helgen kvittera ut vardera närmare 24 miljoner kronor. Men summorna är missvisande för tennisen i stort, skriver IA:s tennisexpert Jonas Arnesen i sin krönika inför finalhelgen i Wimbledon.

Världsstjärnor ambassadörer i Gothia Cup

Bild 2  

Världsstjärnor ambassadörer i Gothia Cup I helgen startar världens största fotbollsturnering för ungdomar, Gothia Cup, i Göteborg. Tre fotbollsstjärnor är ambassadörer för turningen: Lotta Schelin, Carli Lloyd och Lililan Thuram som står bakom budskapet: ”Respect Every Body”.

60 000 ser världseliten i Falsterbo

Bild 3  

870 hästar, 588 ryttare, 17 nationer, 65 tävlingsklasser, 210 utställare samt 30 ton hö och 260 000 liter vatten till hästarna – och 60 000 människor på plats för att se världseliten. Falsterbo Horse Show imponerar på alla vis och är extra intresant i år eftersom tävlingarna är en aptitretare inför EM i Göteborg i augusti.

En av kungarna i Norden finns i Malmö

Bild 4  

De har varit med i Champions League förut, har kopplat greppet om sina respektive ligor och förefaller regera var sitt kungadöme. När kvalet till Champions League går in i sin andra omgång är det åter mästarna FC Köpenhamn från Danmark, Rosenborg från Norge och Malmö FF från Sverige som dominerar i Norden, skriver IA:s krönikör Anders Olshov.

Kommunen beslut döden för golfklubben i Nybro

Bild 5  

Nybro kommun beslutar att Nybro Golfklubb inte ska få bekämpa snömögel, trots en prejudicerande dom avseende Halmstad Golfklubb i Miljööverdomstolen. Kommunens beslut kommer att leda till golfklubbens död, och Nybro blir därmed en av få kommuner i landet utan golfklubb, skriver Dan Persson i sin senaste blogg.

Borgs födelse starten på Sandbergs styre i Ängby

Bild 6  

Ingen svensk idrottsledare är så förknippad med sin klubb som Nils Erik Sandberg, 77. Han bildade Ängby SK 1956 och har varit ordförande och tränare sedan dess, liksom generalsekreterare och ordförande i Bordtennisförbundet. Plus aktieexpert med egen fond.

Delseger för golfen i friskvårdsavdraget

Bild 5  

Skatterättsnämnden bedömer att golfspel på en pay and play-bana och driving range ska räknas som skattefri friskvårdsförmån. Det är därmed en delseger för golfen. Nu väntas domen överklagas av Skatteverket.

Åshöjden återuppstår för en dag

Bild 5  

För 50 år sedan kom den första boken om Åshöjdens Bollklubb. Det fiktiva laget återuppstår för en dag, den 26 augusti, då ett lag bestående av bygdens storheter möter TV-laget på Sjövallen i Åsljunga, Örkelljunga kommun – verklighetens Åshöjden.

Mats ersätter Mats i IFK Göteborg

Bild 5  

Mats Gren ersätts nu av Mats Palmgren som klubbdirektör i IFK Göteborg. Frank Andersson är inte bara ordförande i IFK Göteborg. Han är också ordförande i spelbolaget Idrottens Spel i Göteborg. Det är därifrån Blåvitt hämtar sin nye klubbdirektör, Mats Palmgren.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera