Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-07-28    

Sarah samlar guld – även utanför bassängen

Sarah Sjöström är en guldtjej i dubbel bemärkelse. Gulmedaljerna i mästerskapen följs av guldpengar som nu börjar anta stora proportioner. Det handlar om miljoner i prispengar från svenska och internationella förbunden – samt gratifikationer från sponsorerna.

Ingela greppar klubban - och siktar högt

För andra året i rad avgörs Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson på Katrineholms Golfklubbs bana Jättorp. Det är den näst största tävlingen i landet efter Nordea Masters. Tävlingsledaren och projektledaren Ingela Lindell siktar högre.

Rätt att tjejerna tjänar mindre

Flera är i samband med fotbolls-EM upprörda över att damfotboll får mindre pengar än herrfotboll och att skillnaderna är gigantiska. Det tycker jag är fel. Skillnaderna är gigantiska men det är inte fel eftersom det är kommersiella intäkter, skriver Dan Persson.

Gräver guld: Sarah Sjöströms framgångar i bassänger världen över börjar även ge resultat i hennes företag: segerpremier och bonusar från sponsorerna ökar.

 

Siktar högt: Ingela Lindell är projektledare och tävlingsledare för Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson. Hon vill mer med tävlingen som hon varit med och byggt upp med bland andra världens bästa golf-Karlsson.

 

Jorden runt på ett år: Nästan 13 000 skolungdomar deltar i Skolklassikern – och har tagit sig fyra varv runt jorden på ett knappt år, springandes, skidandes, cyklandes och simmandes. Målet är 40 000 skolungdomar före skolavslutningen 2018.

Miljonerna inget lyft för Malmö

Det är Malmö FF som skall göra det. Så har det blivit sagt och förhoppningen att svensk klubblagsfotboll - i alla fall med något lag - skall lyfta till i varje fall europeisk medelklass har knutits till denna ärorika klubb, Sveriges främsta genom tiderna, tack var de överlägsna ekonomiska muskler klubben byggde genom två års gruppspel i Champions League. Men det lyfter inte, skriver Åke Stolt.

Världens bästa golf-Karlsson ger ut bok

Golfaren Robert Karlsson debuterar som författare. Boken 100 dagar – Din loggbok för att ta dig till ditt mål kommer ut i samband med hans egen Challenge Tour-tävling på hemmaklubben Katrrineholms GK. I boken delar Karlsson med sig av kloka tankar och berättar öppenhjärtligt om sina uppgångar och fall.

Kampan om tittarna tätnar

Den 12 augusti är det premiär för TV3:s nya sportsatsning Sportlördag, ett studiomagasin med direktsänd sport. Premiärprogrammet rivstartar med Premier League-premiären: regerande mästarna Chelsea möter Burnley.

Jorden runt fyra gånger på ett år

Svenska barn rör på sig för lite, enligt de senaste rapporterna. Det gäller dock inte de 12 922 som deltagit eller deltar i Skolklassikern. De har sprungit, cyklat, simmat och skidat 17 268 mil – drygt fyra varv runt jorden – på mindre än ett år!

Skövde jublar över jubilerande turnering

Dukes Tourney, norra Europas största ungdomsturnering i amerikansk fotboll, firar 25 år med rekorddeltagande: cirka 1 000 spelare och ledare i totalt 38 lag från 20 föreningar plus minst lika många medföljande. Besöksnäringen i Skövde jublar.

Plötsligt en ny idrottsminister!

Mitt i alla turer runt ministrar fick Sverige en ny idrottsminister. Annika Strandhäll kommer att även ansvara för folkhälso-, sjukvårds- och socialförsäkringsfrågor som statsråd.

Ta del av IA:s alla nyheter

Att klicka in till en artikel är förstås helt okej, men har du upptäckt att Idrottens Affärer har en förstasida där alla de senaste artiklarna ligger upplagda tillsammans med ett läckert bildspel – och där du kan se vilka artiklar som är mest lästa just nu? Inte? Klicka på länken så ser du vad vi menar.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera