Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-07-07    

Zlatan och GW – två fenomen

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat fotboll på ett tag. Skadad. Svårt knäskadad. Ingen vet om han överhuvudtaget kommer att spela fotboll mera på toppnivå. Likväl är han ständigt rubrikernas man. Han och Leif GW Persson, skriver Åke Stolt i sin senaste krönika.

Idrotten behöver höja rösten

Golfbanan i centrala Linköping räddades genom ett kvalitativt arbete av klubben, Svenska Golfförbundet (SGF), Kreab, näringslivet med flera. Ett av alldeles för få exempel på hur framgångsrikt opinionsarbete ger resultat. Idrotten behöver lära av kulturen – och höja rösten, bloggar Dan Persson, nyss hemkommen från Almedalen.

Åshöjdens BK tillbaka för en dag

För 50 år sedan kom den första boken om Åshöjdens Bollklubb. Det fiktiva laget återuppstår en dag, den 26 augusti, då ett lag av bygdens storheter möter TV-laget på Sjövallen. Det ska bli en dag med festligheter.

Alltid aktuella: Zlatan och GW, två fenomen - inte minst i media. Vad händer den dagen Zlatan inte spelar längre och Leif GW Persson inte finns bland oss – vad ska media rapportera om då? Det undrar Åke Stolt.

 

Höj rösten – lär av kulturen: IA:s bloggare Dan Persson deltog i en paneldebatt i Almedalen och konstaterade kallt: ”Idrotten måste höja rösten – och lära av kulturen.”

 

Vimlar av vinnare: Kommunen, föreningslivet och hela regionen – alla är vinnare i Vansbrosimningen. Plus alla som ställer och simmar något av loppen under veckan, förstås.

Coachat Federer - tar sig an Ymer

Han har coachat bland andra Roger Federer, Marat Safin, Stan Wawrinka, Grigor Dimitrov och Marcelo Rios. Nu inleder Peter Lundgren ett samarbete med 18-årige framtidshoppet Mikael Ymer.

Simsatsning vinstlott för Vansbro

Fler lopp, fler deltagare och ökad ekonomisk betydelse för det lokala näringslivet, föreningslivet samt destinationen Vansbro och Västerdalarna. Vansbrosimningen är rena vinstlotten för Björn Skifs födelsekommun.

Ironman ger 40 miljoner till Kalmar

Från första årets 60 deltagare till årets 2 700 från mer än 50 länder - och 40 miljoner kronor i omsättning från tävlande och medföljande. Ironman ökar i betydelse för Kalmar kommun för varje år som går, skriver IA:s krönikör Johan Göransson, ansvarig för idrottsturism vid Destination Kalmar.

Örebro på högvarv i hektisk trippel

Final för herrarna, final för damerna och medarrangör av SM-finalen som spelas på Behrn Arena på lördag 8 juli. Alla goda ting är tre för Örebro Black Knights som går på högvarv den här veckan – och hoppas på publikrekord.

Nadine och Stina har en båt ihop

Förra helgen startade ÅF Offshore Race, tidigare Gotland Runt. Tre båtar med enbart kvinnlig besättning är unikt när det gäller båtar med bara två personer ombord. Nadine Kugel och Stina Jansson och de andra två kvinnobåtarna tävlar i shorthanded-klassen.

Donerar sex miljoner till golfklubb

Karlshamns Golfklubb har länge drömt om ett nytt klubbhus. Nu kan det bli verklighet. Klubben fått en donation på sex miljoner kronor – av paret Ingvar och Katarina Backhamre.

Golfarna blir fler – och yngre

Allt fler spelar golf. Nästan 8 000 nya golfare har registrerats vid mätningen den 21 juni jämfört med samma period 2016. Drygt hälften av de nya golfarna är i åldern 20 till 40 år.

Ta del av IA:s alla nyheter

Att klicka in till en artikel är förstås helt okej, men har du upptäckt att Idrottens Affärer har en förstasida där alla de senaste artiklarna ligger upplagda tillsammans med ett läckert bildspel – och där du kan se vilka artiklar som är mest lästa just nu? Inte? Klicka på länken så ser du vad vi menar.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera