Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-08-04    

En jamaican och en svenskamerikan

Usain Bolt är på allas läppar när friidrotts-VM inleds i London i dag, fredag. Ska han ta sitt tolfte VM-guld i sitt sista mästerskap? 100 meter avgörs på lördag kväll. Bolt avstår 200 meter. Många snackar också snackar om Armand ”Mondo” Duplantis – 17-årige stavhopparen med svensk mamma och amerikansk pappa – som började hoppa hemma på familjens gräsmatta som fyraåring.

Oljeshejk rundade Uefa i Neymar-affären

Förra sommaren blev fransmannen Paul Pogba fotbollshistoriens dyraste spelare när han såldes från Juventus till Manchester United för drygt en miljard kronor. Men nu överträffas transferrekordet med bred marginal av Neymars flytt från Barcelona till Paris Saint-Germain. Men det krävdes en oljeshejk för att lösa affären genom att runda Uefas Fair Pay-regler.

Lämnar med glorian på sned

Pia Sundhage var en briljant fotbollspelare. Förmodligen den bästa av kvinnligt kön Sverige haft. Nu är också hennes tid som svensk förbundskapten över. Hon lämnade arenan efter 0-2-förlusten mot Nederländerna i den pågående EM-turneringen och glorian satt lite på sned, skriver IA:s krönikör Åke Stolt som hoppas att svensk damfotboll satsar mer på kvalitet och mindre på kön – och får mothugg av Emma Stenberg, fil.mag Idrott i utveckling. Läs deras debatt.

Hoppar högt: 17-årige svenskamerikanen Armand Duplantis går trots sin ungdom in som en av favoriterna i VM i friidrott i London. Den nye stjärnan på stavhopparhimlen har gott påbrå i mamma Helena Hedlund (numera Duplantis), framgångsrik mångkampare på 80-talet, och pappa Greg Duplantis – också han framgångsrik stavhoppare och numera Armands tränare.

 

Tack och hej för mig: EM i Nederländerna blev Pia Sundhages sista mästerskap. Det blev uttåg i kvartsfinalen mot värdnationen. Ett EM-brons (2013) och ett OS-silver (2016) kan Sundhage lägga till sin CV under de fem åren som förbundskapten för det svenska damlandslaget i fotboll. Trots dessa framgångar lämnar hon lite med glorian på sned, enligt IA:s krönikör Åke Stolt.

 

Anonyme Agne mästare i medaljer: 34 medaljer i EM, VM och OS. Agne Bergvall ligger som tränare bakom många av framgångarna i svensk friidrott de senaste åren, bland annat Carolina Klüfts. Anonyme Agne pratar hellre om sina adepter än om sig själv – när han inte tuggar mil efter mil i sin röda och numera ganska slitna bil.

Anonyme Agne mästare i medaljer

Agne Bergvall, 54, har varit tränare för aktiva som tagit 34 friidrottsmedaljer i EM-, VM- och OS-sammanhang. Flärd och glamour är inget för denne allätande idrottsentusiast vars röda Volvo närmar sig 45 000 mil. Ingen sträcka är för lång att åka för tränaren som har ständig telefonjour för undrande adepter.

CMore satsar på gratis sportkanal

Kampen om betal-tv-tittarna hårdnar, dels mellan kanalerna, dels om tittarnas intresse. Därför kommer nyheten om att CMore planerar en gratis sportkanal – laddad med bland annat Allsvenskan och SHL - inte som en överraskning.

Svensk får toppjobb inom europeisk golf

Torbjörn Johansson blir ny utbildningschef på golforganisationen CMAE, Club Managers Association of Europe. Torbjörn lämnar jobbet som kanslichef GAF, Golf Administratörernas Förening, efter sju år – där han bland annat tagit partnerintäkterna från 60 000 kronor till 1,3 miljoner.

Värdet av en utmanarmatch mellan könen

Hur skulle damspelare klara sig i herrtennisen? Frågan diskuteras ofta och då och då arrangeras utmanarmatcher för att få en bild av skillnaden i styrkeförhållande. IA:s krönikör Jonas Arnesen reflekterar över värdet av matchen mellan Johanna Larsson och Tobias Hildebrand.

Sarahs succé utanför bassängen

Sarah Sjöström är en guldtjej i dubbel bemärkelse (trippel om vi ska vara ärliga, hon är ju en härligt positiv människa också!). Gulmedaljerna i mästerskapen följs av guldpengar som nu börjar anta stora proportioner. Det handlar om miljoner, dels från svenska förbundets prispengar, dels från internationella förbundet - och dessutom via sponsorernas gratifikationer.

Ta del av IA:s alla nyheter

Att klicka in till en artikel är förstås helt okej, men har du upptäckt att Idrottens Affärer har en förstasida där alla de senaste artiklarna ligger upplagda tillsammans med ett läckert bildspel – och där du kan se vilka artiklar som är mest lästa just nu? Klicka på länken för att ta del av hela härligheten.

Kindberg fick rätt – miljonregn över Östersund

Det var ju det här som Daniel Kindberg förutspådde: att hans fotbollslag skulle ta Sverige med storm. Nu är Östersunds FK en seger från åtråvärda Europa League – och de stora pengarna. Sex miljoner är säkrade – som kan bli minst 21 om jämtarna vinner Play off-mötet.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera