Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-08-18    

Folkfest 1: Göteborg hoppar och ler

Gräsmattan har hyvlats bort, på innerplan ligger en bottenplatta med makadam, täckt av specialblandad fibersand med avsikt att etablera en hopp – och dressyrbana i absolut världsklass skriver IA:s nye skribent Kjell Nilsson i en guide inför det stora arrangemanget som väntas dra storpublik till Göteborg.

Folkfest 2: Kalmar simmar, cyklar springer och ler

2 750 atleter från 50 länder, 100 000 människor ute på gatorna – och en ökad turistekonomsk omsättning på drygt 40 miljoner kronor. Ironman växer i betydelse för Kalmar kommun.

Dags för en ny förbundskapten

Jodå, Ståhl biter - men inte på allt. En grandios diskustävling av svensk friidrotts allra största - och enda - världsstjärna just nu, Daniel Ståhl, kom så tidigt i årets nu avslutade friidrotts-VM, att den nästan hamnat i skymundan för alla skuggfigurer som därefter paraderat under den svenska flaggan. Det är dags att byta förbundskapten, skriver Åke Stolt efter den svenska VM-insatsen i London.

Hästfest i väst: Göteborg förvandlas till en arena för ridsport nu när EM i ridsport är igång. Målet är hopp- och dressyrbanor i världsklass – och klirr i kassan för Porten mot Väster.

 

Tuff test i öst: Ironman Kalmar har växt från 60 till 2 750 atleter på drygt 20 år – och från ett evenemang för närmast sörjande till en folkfest som lockar 100 000 människor ut på gatorna och omsätter drygt 40 miljoner i turistekonomiska termer.

 

Sparar åt Stena: Organisationen Futebol dá forca med unga idrottsentreprenören Cecilia Safaee i spetsen ska spara miljoner åt Stena Fastigheter i Stockholms-förorten Fisksätra med hjälp av fotboll – och genom att lära ut rätt sophantering.

MFF-supportrar bojkottar AFC-matchen

MFF ser ut att få klara sig utan de mest hängivna supportrarna i bortamatchen mot AFC i Eskilstuna under lördagen. Orsaken är att AFC är en förening som enligt MFF:s supporteransvariga svävar i gråzonen av 51-procentregeln – och bland annat valt en ordförande på tio år.

Tjejerna som ska spara miljoner åt Stena

Med hjälp av fotboll och ökad medvetenhet om sophantering ska organisationen Futebol dá forca och Fisksätra IF spara miljonbelopp åt fastighetsförvaltaren Stena Fastigheter i Stockholms-förorten Fisksätra. Pengar som ska satsas på ökad trivsel för de boende.

AIK har mer pengar än klubben behöver

Försäljningen av Alexander Isak gör att AIK Fotboll AB har mer eget kapital än man behöver. Min nivå är 15 procent av omsättning och man ligger på runt 50 procent, skriver Dan Persson i en analys av AIK Fotbolls bokslut för första halvåret 2017.

Hockeylegendens nya engagemang

Född i Hässleholm, uppväxt i Ängelholm, karriärsstart i Leksand, proffs i Kanada, Österrike och Tyskland – och nu marknadsförare av idrottsstaden Halmstad. Jonas Bergqvist är inte bara Sveriges näst meste landslagsman genom tiderna i ishockey, han engagerar sig också där han bor.

Persson kritisk mot Nilsson och Larsson

Ordförandena Karl-Erik Nilsson, Svenska Fotbollförbundet, och Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundet, skriver på SvD Debatt inför spelomregleringen. IA:s Dan Persson är kritisk till delar av den debattartikeln.

Idrotten en bubbla som håller på att spricka?

Priserna på vanliga biljetter gjort att Premier League fått en delvis ny publik. Borta är de trogna supportrarna som föddes in i en klubbgemenskap. Istället har ”kostymerna” från de stora sponsorerna eller fotbollsturisterna ersatt. Jag överdriver självklart lite grann, men i en värld som allt mer blir hyperkommersialiserad måste vi ställa oss frågan: riskerar idrotten en kommersialiseringsbubbla? IA:s krönikör Martin Carlsson-Wall är orolig över idrottens riskabla ekonomi.

England, fotbollen och kärleken

20 oktober 1934 lästes den första tipsraden med engelska matcher upp i Sveriges Radio. 1969 startade Tipsextra sina TV-sändningar från Göteborg och därmed tog intresset för engelsk fotboll full fart. Svenskarnas relation till engelsk fotboll är lång, passionerad och speciell, skriver Åke Stolt i sin betraktelse över engelsk fotboll och Premier League - som inte är så engelsk längre.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera