Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-08-11    

England, fotbollen och kärleken

Bild 1  

Premier League drar igång med start i dag, fredag. Det finns ett magiskt skimmer kring den engelska fotbollen som landets landslag inte lyckats leva upp till riktigt sedan 60-talet, skriver Åke Stolt i sin senaste krönika om svenskarnas kärleksförhållande till Premier League – en krönika kryddad med ligafakta i slutet.

Jonas Olssons guidar i Premier League

Bild 2  

MTG fortsätter storsatsa på Premier League. Viasat Sport Premium HD och Viaplay blir huvudkanaler för satsningen – med Premier League-veteranen Jonas Olsson som expertkommentator. Först ut är Chelsea-Burnley lördag eftermiddag.

Gamern Zlatans zanslösa miljonklipp

Bild 3  

Enligt Dagens Industri har Zlatan Ibrahimovics aktieportfölj gått med 90 miljoner kronor i vinst efter åtta månader i år! En del av pengarna kommer från den svenska spelstudion Isbit Games där fotbollsikonen är delägare. Och nu blir gamern Zlatan spelfigur.

 

Långt kärleksförhållande: Den första tipsraden från engelsk fotboll lästes upp i Sveriges Radio redan 1934. Intresset tog fart i och med Tipsextras start 1969. I dag har den engelska förstaligan sin givna plats i svenskarnas hjärtan. En liga som har intäkter på 2,48 miljarder. Pund!

 


Gamern Zlatans zuperklipp: 90 miljoner kronor i vinst efter åtta månader i år. Så bra har Zlatan Ibrahimovics aktieportfölj utvecklats, enligt Dagens Industri, bland annat tack vare delägarskap i svenska spelstudion Isbit Games. Och nu blir Zlatan spelfigur.

 


Kostsamt vägval: Charlotte Kalla har valt att stå utanför landslagets träningsgrupp. Det kostar henne bonuspengar från Svenska Skidförbundet. Tänk om, Skidförbundet! Uppmanar IA:s krönikör Göran Söderlund och jämför med Jernberg, Svan och Wassberg som också gick sin egen väg.

Friidrotten levererar men saknar en plan

Bild 4  

Svensk friidrott levererar, år efter år, decennium efter decennium. VM i London är inget undantag, även om medaljerna kunde vara fler. Är det då fukten av ett långsiktigt och målmedvetet arbete med stort tålamod? Nej, tror IA:s krönikör Willy Berggren med 50 år i friidrottens tjänst – och efterlyser en plan med stort P.

Stjärnspäckat Mästarnas Mästare jubilerar

Bild 5  

Det drösar av OS- och VM-medaljer när Mästarnas Mästare ska koras. SVT har under en längre tid jobbat hårt för att få ihop bästa tänkbara startfält till den jubilerande, tionde upplagan av det populära programmet som drar miljonpublik.

Kallas vägval kostar kulor

Bild 6  

Trots att Charlotte Kalla tog tre medaljer vid längd-VM i Lahtis i vintras blev hon utan bonuspengar från Svenska Skidförbundet. Orsak: Kalla valde att stå utanför landslagets träningsgrupp under försäsongen 2016.

Fel av Skidförbundet…

Bild 5  

Det är fel av Svenska Skidförbundet att inte ge Charlotte Kalla bonuspengar på grund av att hon väljer att stå utanför landslagets träningsgrupp, skriver IA:s krönikor Göran Söderlund och hyllar en idrottskvinna utöver det vanliga med ovanligt många VM-och OS-medaljer om halsen – och utmärkelser därtill.

… och fel av Styrkelyftförbundet

Bild 5  

Lagar som konkurrenslagstiftningen gäller även för idrotten, skriver Dan Persson och pekar finger på Svenska Styrkelyftförbundet som hotar med att bestraffa individer med indragen licens, dvs möjligheten att tävla, om man tävlar för annan organisation. Nu krävs krafttag från RF, enligt Persson!

Golfens vägval fostrar stjärnor

Bild 5  

Svenska Golfförbundet hyr sedan 2017 en lägenhet i ett område som heter Scottdale i nordösta delen av huvudstaden Phoenix i ökenstaten Arizona. Här samlas svenska ungdomar sedan de gått ut college i USA – ett vägval i förbundets strategi för att fostra framtida stjärnor i brist på tävlingar på bland annat damernas Europatour.

VW rullar ut i fotbolls-Europa

Bild 5  

Biltillverkaren VW stärker sitt grepp om fotbollen. Genom ett fyraårigt kontrakt som "Officiell mobilitetspartner till UEFA National Team Football" kommer Volkswagen bland annat att stödja fotbolls-EM 2020 i 13 länder för att fira tävlingens 60-årsjubileum.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

 

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera