Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-08-25    

Åke: Östersund – en fotbollsstad

Norge är ingen skidnation - det är ett fotbollsland. Sa, förbundskapten Egil ”Drillo” Olsen när han vänt upp och ner på alla fotbollsbegrepp i Norge och med sin ”Mao-fotboll” tagit landet till VM-slutspel för första gången (1994). Nu skulle Harry…förl… Graham Potter kunna säga detsamma om Republiken Jämtlands huvudstad Östersund. Ingen skidmetropol - en fotbollsstad. Sveriges främsta just nu, skriver Åke Stolt.

Daniel: En man av sitt ord

”Vi ska vara med och tävla om mästerskapet.” SVT Sports reporter på plats liksom studsade bakom mikrofonen. Östersunds FK hade precis blivit klart för Allsvenskan efter 2-0-seger hemma mot Ljungskile, och ordföranden Daniel Kindberg svarade rakt på sak på frågan: ”Vad har ni för mål i Allsvenskan?”

Therese: del av en märklig rättsprocess

Den norska skidstjärnan Therese Johaug hade bevisligen spår av anabola steroider i kroppen när hon testades den 16 september fjol. För detta måste ett straff utmätas. Men precis som det finns skillnader i straffskalan mellan att slå någon på käften och att mörda, så borde det finnas rimlighet och inte enbart paragrafrytteri när idrotten utmäter sina straff, skriver Åke Stolt.

Östersund kom inte till Allsvenskan som en blyg norrlänning med tumvantar och yllemössan nerdragen, Östersund kom med kunskap, självförtroende, visioner och mål. Jag tror kanske att vi aldrig sett något liknande någonsin i svensk fotboll. Det är lika osannolikt som en skidvärldsmästare som talar skånska, skriver Åke Stolt.

 

Behöver inte byta: IA:s krönikör Ulrika Pizzaghello anser tvärtemot de som höjt kraven på Karin Torneklints avgång efter de uteblivna framgångarna i VM i friidrott att hon ska stanna kvar – och hänvisar till tidigare resultat.

 

Bagarns ”barn” bytt bollar: I helgen firar firar skånska Åsljunga att det är 50 år sedan Max Lundgrens böcker om Åshöjdens BK gavs ut. Stor fest väntar för alla medverkande utom Jorma i serien, Gustaf Appelberg. Han är upptagen av teaterrepetitioner och ägnar också livet åt andra bollar än fotbollar numera, nämligen golfbollar.

Thorsten: Pumpar in pengar i damfotbollen

New Wave Groups grundare och ägare Torsten Jansson blir sponsor för damlaget Växjö DFF. Det handlar om sexsiffriga belopp till och med 2021.

Ulrika: behövs ingen machotuffing!

Flera journalister och krönikörer har nyligen summerat den svenska insatsen i friidrotts-VM i London. En av dessa menar att VM ur svensk synvinkel var lika med uselt och mer än underkänt och därtill att svenska friidrottare inte har möjlighet att överträffa sig själva i ett mästerskap. Vi behöver ingen ny förbundskapten, skriver Ulrika Pizzaghello i en krönika som svar på bland andra Åke Stolts krav på förbundskaptensbyte.

Dan: släpp inte in juristerna!

När en domare gör ett misstag i en fotbollsmatch kan det påverka utfallet av matchen. Så länge domare är människor kommer det att hända och sett ur valfri 20-årsperiod så kommer det att jämna ut sig. En idrottsrörelse får inte ätas upp av juridiken men det ligger onekligen i farans riktning, skriver Dan Persson.

Tage: vaktmästarnas vaktmästare och välgörare

Härmed utser vi Tage Englund i Luleå till Vaktmästarnas Vaktmästare. Han har i många år skött Alviks IK:s Liko Arena i Luleå fram till pensioneringen. Nu skänker han en halv miljon kronor till klubben.

“Jorma”: Bagarns favorit fortfarande igenkänd

På lördag den 26 augusti samlas gänget kring Åshöjdens BK i skånska Åsljunga för att fira att det är 50 år sedan Max Lundgrens böcker kom ut. Det blir ett firande utan huvudrollsinnehavaren Gustaf "Jorma" Appelberg som repeterar inför premiären av en Shakespeare-pjäs på Östgötateatern. Drygt 30 år efter TV-serien premiärvisades blir han fortfarande igenkänd.

Niklas: byter från branschförening till byrå

Efter drygt fem år som vd, och fyra år innan dess i styrelsen, innehållandes bland annat 250 arrangerade frukostseminarier och aktiviteter, 50 krönikor – bland annat i Idrottens Affärer - och fem Gyllene Hjulet lämnar Niklas Birgetz som vd för branschorganisationen Sponsrings & Eventföreningen och blir konsult på Rättighetsbyrån.

Barn och ungdomar: Två av tio motionerar inte

Två av tio barn och ungdomar ägnar sig inte åt fysisk aktivitet överhuvud taget. Det visar en undersökning och trendrapport som opinionsinstitutet Novus tagit fram på uppdrag av organisationen En Svensk Klassiker med namnet Barn och ungas attityd till fysisk aktivitet.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera