Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-09-01    

Tjejmilen lockar 25 000

I morgon lördagen den 2 september är det dags för den 34:e upplagan av Tjejmilen. Sveriges största event bara för tjejer – och det mest lukrativa. 25 000 tjejer är anmälda att springa.

Är vi borta efter Bulgarien borta?

Vet inte exakt vad ett VM-slutspel är värt i dagens läge – rent ekonomiskt – men det kan nog handla om 100 miljoner. Allt beror ju på hur man räknar. Direkt ersättning, spinoff-effekter, ökad publik, reklam, extra dragningskraft till fotbollen. Sverige har missat två raka VM (Sydafrika och Brasilien), det är som att vara med på fördrinken men aldrig få äta middagen, smaka det goda vinet, skriver Åke Stolt efter gårdagens förlust mot Bulgarien borta.

Anders Svensson - välgöraren

Anders Svensson är inte bara den spelare som har flest landskamper bland herrarna, 148 stycken, han är samlare också. Av tröjor från motståndare han spelat mot genom tiderna. Nu aktionerar han ut dem till välgörenhet, rapporterar GP.

Tjejer på språng: 25 000 tjejer har anmält sig till årets upplaga av Tjejmilen – den 34:e i ordningen. Evy Palm har sprungit flest och gör sin 31:a Tjejmilen.

 

Bajens bästa beslut: Sedan flytten till Tele2 Arena sommaren 2013 är publikökningen 170 procent, en tillväxt som ger Hammarby en tredjeplats i Europa bland klubbar som flyttat till nya arenor den senaste tioårsperioden.

 

Rekordintresse i ridsporten: Nyfödda barn ställs i kö och väntetider på över två år. Sverige har drabbats av ridsportfeber och landets ridskolor rapporterar rekordintresse.

Tele2 guldgruva för Hammarby

Tele2 Arena är rena guldgruvan för Hammarbys Fotboll. Sedan flytten från Söderstadion sommaren 2013 är publikökningen 170 procent, en tillväxt som ger laget en tredjeplats i Europa bland klubbar som under den senaste tioårsperioden flyttat till nya arenor.

Discoverys storsatsning på VM-kvalet

Discovery använder sin rättighet till fullo och storsatsar på VM-kvalet. Blågults matcher visas i Kanal 5 och samtliga matcher från VM-kvalet sänds i Eurosport Play.

Rekordintresse råder i ridsporten

Nyfödda barn ställs i kö, och väntetider på över två år. Sverige har drabbats av ridsportfeber. På Billdals Ridklubb utanför Göteborg står 336 personer i kö och ridskolechef Sofia Lundgren berättar om föräldrar som vill ha kötid för sina nyfödda, trots att det finns en 5-årsgräns för att kunna placeras i kö.

Bullerplank och justerade tider för bollspelande barn

Idrottens Affärers Dan Persson har bloggat om och IA:s krönikör Cecilia Giertta har nyligen skrivit en krönika om att grannarna klagat över oljud från Boo FF:s ungdomars fotbollspel på Boovallen i södra Stockholm. Nu har Nacka kommun sagt sitt: Det blir bullerskydd vid vallen – och justerade tider för barn och ungdomars fotbollsspelande.

Hockeyentreprenören satsar på damfotboll

Entreprenören och affärsmannen, Anders Öman är ledande person bakom Växjö Lakers etablering inom elithockeyn. Nu vill han göra motsvarande satsning inom damfotbollen på hemmaorten och miljonsatsar på Växjö och Växjö DFF.

Kalla ger ut bok om träning

Charlotte Kalla har skrivit en bok. Förlaget Bonnier Fakta ger ut Kallas bok "Charlotte Kalla – Styrka, teknik & pannben" den 28 november.

Loppet som bidrar till att besegra cancern

Närmare en halv miljon människor i Sverige lever med en cancerdiagnos och ytterligare miljontals berörs såsom närstående. Det vill Lidingöloppets Rosa Bandet-loppet vara med och ändra på – och avstår därför startavgifter till förmån för cancerforskningen.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera