Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-09-22    

Upp men inte ned i Elitserien i speedway

Svemo, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, tog i veckan beslutet att stänga Elitserien i speedway under tre år. Håkan Leeman, ordförande i Svemo, förklarar varför i en krönika skriven exklusivt för Idrottens Affärer.

Kontrollbalansräkning för Got Event efter rid-EM

Efter rekordförlusten på i värsta fall uppemot 70 miljoner efter rid-EM har styrelsen för Got Event AB vid ett extrainkallat styrelsemöte beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning.

75-årige Thord Erics resa med Östersunds FK

Vad ligger bakom Östersunds Fotbollsklubbs lyckliga resa som inte verkar ha något slut? Thord Eric Nilsson, 75, legendarisk sportchef på Östersunds-Posten i 35 år, behöver bara några ord för att förklara framgången: “Kombinationen Kindberg-Potter.”

Speedwayen stänger: Elitserien i speedway stängs under tre år. Ordföranden i Svemo, Håkan Leeman, förklarar varför i en krönika skriven exklusivt för Idrottens Affärer.

 

Rejäl resa: Ingen kan Östersunds FK som Thord Eric Nilsson, sportchef på Östersunds-Posten under 35 år, som följt Östersunds FK:s inte bara sedan sammanslagningen mellan Ope och IFK Östersund 1996, utan de båda lagen långt före. Han har en klar bild av vilka som ligger bakom framgången.

 

Jubileum utan jubel: I oktober är det 50 år sedan Åtvidabergs FF klev upp i Allsvenskan. Frågan är om det blir ett jubileum utan jubel, eller inte. Östgötarna parkerar i skrivande stund sist i Superettan och ekonomin är allt annat än bra. IA:s krönikör Åke Stolt minns en tid när laget var bäst i Sverige och utmanade storlagen i Europa.

Nästan två miljarder till idrotten

Regeringen ökar stödet till idrottsrörelsen med 19 miljoner kronor i budgetpropositionen för 2018. Stödet till idrotten blir därmed sammanlagt 1 954 miljoner kronor.

Men vart tog idrotten vägen, Löfven?

Häromdagen lyssnade jag på vår statsminister. Han läste upp regeringsförklaringen inför nyfikna riksdagsledamöter. Han sa inget om idrott. Kan det vara sant? Kanske gjorde han det, när jag gick ut i köket och hämtade kaffe, eller reste mig och öppnade, när grannen ringde på för att låna en borr? Skriver IA:s krönikör Lars Liljegren.

Persson ger Södergren värdefulla råd

Först svenska ligan SHL, sedan finska ligan Liiga – och nu även norska ligan genom organisationen Norsk Topphockey. Commercial Sports Media (CSM), med entreprenören Jonas Persson i spetsen, fortsätter att samla på sig prestigefyllda uppdrag. Den här gången bildar Persson armkrok med tidigare landslagsspelaren Håkan Södergren i ledningen för Norsk Topphockey.

Kan bli ett dystert jubileum för Åtvid

I oktober är det 50 år sedan Åtvidabergs FF klev upp i Allsvenskan efter två raka kvalsegrar mot Brage och Sandviken hemma på Kopparvallen. Inte många begrep då att det året, 1967, var början till en av de mera remarkabla klubbyggena i svensk fotboll. Guld 1972 och 1973. Det kan bli ett dystert jubileum. Klubben är i kris både sportsligt och ekonomiskt och risken är stor att både ekonomin och laget rasar ner från den nivå som kallas Svensk Elitfotboll, skriver IA:s krönikör Åke Stolt.

När verkligheten kommer ikapp

För fem år sedan avgick jag ur styrelsen i Ågesta Golfklubb, Vi var fem som avgick samma dag. Skälet var att vi annars kunde bli personligt ansvariga för skulder i det driftsbolag som föreningen ägde, skriver Dan Persson i sin senaste blogg.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera