Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-09-08    

65 miljoner borde varit mer

Filmen om Björn Borg har en budget på 65 miljoner kronor. Oavsett hur stor del av summan som lagts på research är ett klart: Det borde ha varit mer – ofantligt mycket mer. Då hade filmen gett en sannare bild av huvudpersonerna och av verkligheten än vad som nu är fallet, skriver IA:s krönikör Jonas Arnesen - klubbkompis med Björn Borg i SALK sedan 60-talet.

Vasaloppet nära drömgränsen

Vasaloppet, detta fantastiska evenemang. Eller dessa fantastiska arrangemang kanske vi ska skriva eftersom allt fler människor lockas till att cykla, springa, åka skidor ja, att anstränga sig i någon form. Tusen och åter tusen känner sig manade att starta. Nu närmar sig Vasaloppet med alla dess evenemang drömgränsen 100 000 deltagare.

De kommersiella krafterna för idrotten framåt

Det är de kommersiella krafterna som för idrotten framåt, inte den ideella idrottsrörelsen. Det finns motkrafter till de negativa trender som En Svensk Klassikers Trendrapport 2017 pekar på. För när idrottsrörelsen inte räcker till för alla målgrupper finns det andra som tar över, skriver IA:s krönikör Anders Selling, tidigare vd för Vasaloppet och nu ordförande i Svenska Seglarförbundet.

Finn fem fel: Tennisen var hans liv. Björn verkligen älskade sporten. Av det syns inte ett spår i filmen som nu har premiär, anser IA:s krönikör och tennisexpert Jonas Arnesen som känt Björn Borg sedan 60-talet.

 

Snart en tiondels miljon: Vasaloppets olika evenemang närmar sig nu den magiska gränsen 100 000 utövare, eller en tiondels miljon. 2017 var totalt 97 411 personer anmälda. Över 46 000 är redan anmälda till Vasaloppets vintervecka 2018 och på söndag, den 10 september öppnar anmälan till Vasaloppets sommarvecka.

 

Har du hört den förut? Det är inte varje nyhetsbrev vi på IA kan berätta en rolig – och dessutom sann – Norge-historia, men det kan vi nu: De svenska paraskyttarna slår sig ihop med det norska landslaget! Initiativet kommer från bland andra en tidigare svensk supersskytt med 110 mästerskapsmedaljer om halsen: Jonas Jacobsson.

Stefan Livs minnesfond växer

För nästan exakt sex år sedan, den 7 september 2011, omkom Stefan Liv vid en flygolycka med sitt lag Lokomotiv Jaroslav i Ryssland. Liv, som bara var 30 år när han omkom, var hyllad målvakt i HV 71 innan han blev proffs i Ryssland. Det startades en fond till Stefan Livs minne efter flygkatastrofen. Nu är fonden upp i mellan 300 000 och 400 000 kronor – och delar varje år ut 15 000 kronor i materialbidrag till TV-puckens bäste målvakt.

En riktigt rolig Norge-historia…

Varsågod – här kan vi servera en riktigt rolig och alldeles sann Norge-historia: Sveriges paraskyttar bildar lag med Norge! Drivande bakom satsningen är tidigare skytten och numera landslagsledaren Jonas Jacobsson samt Pernilla Svensson, förbundskapten för paraskyttarna. Siktet är högt inställt: att bli bäst i världen i OS i Tokyo 2020 – oavsett nation!

… och en riktigt rolig nordisk historia

Sverige, Norge, Finland och Danmark inleder ett samarbete för att spetsa resultaten inom såväl långdistanslöpning som terränglöpning. Staffan Movin, ordförande i Lidingöloppet, är mannen bakom initiativet. Han tar hjälp av en tidigare skidstjärna som inspiratör.

Handbollsherrarna EM-laddar hemma

I januari spelar Sveriges handbollsherrar EM i Kroatien. Någon uppladdning utomlands blir det inte. Herrarna väljer att ladda och matcha på hemmaplan, bland annat mot Ungern – med Ljubomir Vranjes som förbundskapten.

TV-kriget trappas upp

Nu trappas TV-kriget mellan Discovery och Com Hem fortsätter. Discovery anmäler Com Hem till Konkurrensverket för “missbruk av dominerande ställning på marknaden”. Mitt emellan sitter vi tittare och hoppas att det inte ska bli “slut i rutan”.

Tävling för hårdkokta lockar 13 nationaliteter

På lördag arrangeras ”Swimclimb”, en variant på populära Swimrun, i Göta Kanal. Det är en sim-och klättertävling för de hårdaste hårda, nu för andra året. Elit och amatörer från 13 nationer kommer för att kasta sig i kanalen.

Tio års hyllande av eldsjälar fortsätter

I tio år har vi med galor och utmärkelser uppmärksammat eldsjälar i landet. Det innebär att åtminstone att några av de oumbärliga föreningsmänniskor – som tar ett större socialt ansvar än alla andra – fått den respekt de mer än förtjänar. Det tänker vi på Folkspel fortsätta med, skriver vd:n Hans Sahlin som nu drar igång arbetet inför nästa Eldsjälsgalan, som hålls i mars 2018.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera