Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-09-15    

Rid-EM:s förlust skenar

EM-tävlingarna i ridsport i Göteborg skulle bli både en publikfest och en ekonomisk lönsam sådan. Det var planen. Prognoserna har dock justerats successivt och nu verkar det som om hästfesten går med drygt 50 miljoner kronor i förlust. Och det blir göteborgarna som får ta notan.

Båstad-vecka utan damerna?

Damernas turnering i Båstad har omgetts av frågetecken de senaste åren. Därför är det inte helt överraskande när rykten om turneringens nedläggning växer allt starkare. Det tycks inte bli någon damvecka 2018.

100 miljoner satsas i Borås Arena

Det har gått drygt elva år sedan invigningen och verkligheten har både kommit ikapp och sprungit förbi Borås Arena. Men nu ska det bli ändring på den saken. 100 miljoner kronor satsas när arenan ska bli modern.

Festen är över I: EM i ridsport är över och nu kommer notan: Minus 50 miljoner, och i värsta fall ännu mer. Det blir göteborgarna som får betala kalaset via skattsedeln.

 

Festen är över II ?: Det mesta tyder på att damernas turnering i Båstad försvinner. Ryktena är starka, inte minst på grund av att rättighetsägaren Lagardère drar ned på sin verksamhet i Sverige. En nedläggning vore ett hårt slag mot svensk damtennis, anser Jonas Arnesen.

 

Festen är över III ?: SHL:s affärsmodell är osund, anser konsultbolaget Ernst & Young i en nyligen publicerad rapport. Nästan hälften av klubbarna går med förlust - och det är en trend som ökar.

SHL – en osund affärsmodell?

Konsultföretaget EY har granskat Svenska Hockeyligan, SHL, som inleds på lördag ur ett ekonomiskt perspektiv. EY:s slutsatser är mindre smickrande för ishockeyns flaggskepp där nästan hälften av klubbarna går med förlust.

Vetlanda Elit hoppas kommuneen ska öppna fönstret

Vetlanda Elit är landets bästa speedwaylag under 2000-talet med sex SM-guld, det senaste 2015. Klubben fick i år ett kommunalt bidrag på 333 000 kronor. Nu vill klubben ha ytterligare 200 000 kronor av kommunen, annars kan det bli degradering och i värsta fall på lite sikt konkurs.

Miljardspelet bakom Champions League

Champions League 2017-2018 har sparkat igång. Toppklubbarnas investeringar har nått astronomiska höjder under de senaste åren. Sajten ShopAlike.se har gjort en studie av kostnaderna för Champions League som sampubliceras tillsammans med Idrottens Affärer.

De tunga elefanterna istället för de vita

IOK tillkännagav OS-städerna 2024 och 2028 – och det blir som vi trodde: Paris får arrangera sommar-OS 2024 och Los Angeles 2028. Nu kommer våra teorier lite på skam. Jag och andra forskare har talat om att det funnits en tendens att stora idrottsevenemang (mega-events) allt oftare kommit att arrangeras i/av städer/länder med tvivelaktiga demokratiska processer, skriver IA:s krönikör Karin Book.

Framtiden är här!

Vetenskapsradion den 11/9 har ett långt inslag om hur appar kommer att vara grunden för vårt framtida tränande. Den kaliforniska professorn som uttalar sig om detta har med stor sannolik missat vår struktur att träning skall ske i ideell förening ansluten till ett förbund som är med i RF.

Allianser som skapar dubbla vinnare

Att sponsringens betydelse för idrottsklubbarna ökar är ingen nyhet. En analys av revisionskonsulten Deloitte av svensk elitfotboll 2015 visade att drygt hälften av de allsvenska klubbarnas intäkter kom från sponsring, reklam och rättigheter- och många sponsorer har under senare år visat intresse för mer utvecklade samarbeten, skriver IA:s nye krönikör Robert Gelmanovski som till vardags arbetar med varumärkeskopplad affärsutveckling.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera