Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-09-29    

Där nya tennisstjärnor ska tändas

Hur ska Sverige åter bli en tennisnation att räkna med? Kanske finns svaret i akademin Good to Greats storslagna anläggning Catella Arena i Danderyd som slår upp portarna i januari nästa år. Med ett helt gäng tidigare stjärnor bakom satsningen.

Man U får betalt för digitalt

För några år sedan hade jag uppdraget att jobba med olika licensprodukter och blev genom en god affärsbekant inbjuden av Manchester Uniteds team för merchandising till en hemmamatch mot Everton och special treatment med mat och dryck före avspark. En stor kontrast för mig som inbiten Öisare, skriver IA:s Robert Börjes som en inledningen på sin senaste krönika om digitaliseringen inom idrotten i allmänhet och Premier League och Manchester United i synnerhet.

Rätt att investera i damfotboll

Danska damers strejk har skapat en diskussion om ersättning till de tjejer som spelar i svenska landslaget i fotboll. Idag får damerna mer än herrarna, inte i absoluta tal, där ligger herrarna högt över, men som andel av det värde de genererar. Det tycker jag är bra, för damfotbollen kan utvecklas fortare och därmed är det rätt att investera i damfotboll, skriver Dan Persson i sin senaste blogg.

Annorlunda akademi: Tennisakademin Good to Greats storslagna anläggning Catella Arena i Danderyd slår upp portarna i januari nästa år – och bakom står ett helt gäng gamla tennisstjärnor som ska tända nya. Vd Mikael Stripple leder verksamheten.

 

Bra betalt digitalt: Manchester United är den högst värderad fotbollsklubben i världen och driver den digitala utvecklingen inom fotbollen i allmänhet och i Premier League i synnerhet. Och det är Big Business.

 

Rätt investering: Damfotbollen kan utvecklas fortare än herrfotboll – och därmed är det rätt att investera i damfotboll, skriver Dan Persson i sin senaste blogg och tar utgångspunkt i det danska damlandslagets strejk nyligen.

Aktier, bok och skog ger Ferry flis

Björn Ferry har vid sidan av skidskyttet haft två mål i livet: Innan han fyllde 40 år skulle han ha 1 000 hektar skog. Det målet är uppfyllt, han fyller 40 den 1 augusti nästa år. Det andra var en dröm sedan han var liten: Att ha friheten att styra över sitt eget liv när han blev stor. Den drömmen har också slagit in.

Frida C Mores nya stjärnvärvning

Flerfaldigt Kristallen-nominerade Frida Nordstrand är C More och TV4:s senaste stjärnvärvning. Nordstrand blir en frontfigur i storsatsningen på landslagsfotboll och stärker samtidigt teamet som kommer jobba med den nya Sportkanalen.

Inte alltid tränarnas fel…

Det är tuffa tider för de allsvenska fotbollstränarna. Senast till schavotten; Elfsborgs Magnus Haglund. Skall villigt erkänna att det Elfsborg jag såg i Malmö i måndags var det svagaste och mest viljelösa och förvirrade jag sett - jag tror någonsin, skriver IA:s krönikör Åke Stolt.

Rätt dom mot Lilja

Domen mot Jakob Lilja är bra, logisk, självklar och en bra grund för hur samhället skall agera. Idrotten är en del av samhället. Utövar man idrott i Sverige så är det svensk lag som gäller, skriver Dan Persson i sin blogg.

Fler ska dela på pengarna

Jämfört med 2014 så hade den samlade föreningsidrotten 2016 ökat med 2,2 miljoner delltagartillfällen. Men det är inte bara av godo. När fler föreningar, lag och träningsgrupper ska dela på LOK-stödet kommer de att märka av de sänkta nivåerna under hösten 2017 när LOK-stödet betalas ut för första halvåret 2017.

Silly season kan bli mindre silly

Premier League, med alla spelaraffärer och Silly season fascinerar många, inte minst fans och journalister. Men nu nu kan det bli ändring och helt andra villkor.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera