Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-09-26    

Näringslivet ställde upp på Giffarna

Förra veckan kom nödropet från allsvenska GIF Sundsvall: ”Vi behöver fem miljoner kronor snabbt”. Klubben blev bönhörd. Sponsorer och företag i stadens näringsliv har lånat ut fem miljoner.

Klart med TV-avtal från ATP-touren

Här en välkommen nyhet för alla svenska tennisälskare: Nu är det klart med TV-sändningar från ATP-tourens Masters och från slutspelet i London. Det är MTG Sport som säkrat rättigheterna till ATP-tourens tio största turneringar till och med 2019. Premiärsändningen blir från Masters i Shanghai 7-15 oktober på Viasat Sport HD och Viaplay.

Äga sin kunddata vägen till framgång

Äg alltid alla kunddata. Det är förutsättning för framgång. Idrotten har alltid varit dåliga på immateriella rättigheter och det finns otaliga exempel på att man handlat vårdslöst med exempelvis medlemsregister som sponsor fått använda fritt. Nu måste det bli skärpning, skriver Dan Persson i sin senaste blogg.

Klarade krisen: GIF Sundsvalls nödrop om behovet av fem miljoner kronor – snabbt – hörsammades av stadens sponsorer och näringsliv. Giffarna får låna fem miljoner av desamma.

 

Grattis, tennisälskare: Nu är det klart med TV-sändningar från ATP-tourens Masters och från slutspelet i London. Det är MTG Sport som säkrat rättigheterna.

 

Veckopeng affärsidé: Barnens veckopeng blev en affärsidé för fotbollsproffset och företagsledaren Philip Haglund, Sirius, som startade sparappen Veckopengen.

Fotbollsproffs och företagsledare

30-årige Philip Haglund är fotbollsproffs i allsvenska Sirius och verkställande direktör i bolaget Gimi. Det grundade han 2014. I fotboll letar man efter luckor. Efter en tids funderande hittade Philip luckan i dagens digitala värld: Barnen.

Tio klubbar klara – fyra granskas

Tio klubbar i herrarnas Elitserien i bandy har beviljats elitlicens för säsongen 2018/19. Övriga fyra klubbar kommer fortsatt att granskas under innevarande verksamhetsår.

Dyr, dyrare, Neymar och…

Football Leaks och tyska tidningen Der Spiegel avslöjar hur mycket brassen Neymar tjänar i Paris Saint-Germain – 350 miljoner kronor om året. Men han är ändå inte bäst betald i fotbollsvärlden.

Mer skolidrott på schemat

I höstbudgeten presenterades ett höjt anslag på 19 miljoner kronor. Utöver det gör regeringen flera satsningar som främjar aktivitet och stöder idrottsutövning. Att utöka ämnet idrott och hälsa i grundskolan med 100 timmar och att ge stöd till fri simskola är två exempel.

Han har följt ÖFK:s förvandling

Vad ligger bakom Östersunds Fotbollsklubbs lyckliga resa som inte verkar ha något slut? Thord Eric Nilsson, 75, legendarisk sportchef på Östersunds-Posten i 35 år, behöver bara några ord för att förklara framgången: – Kombinationen Kindberg-Potter.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera