Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-09-05    

SHL-importer för mångmiljonbelopp

Den 16 september startar hockeyns elitliga, SHL. I många stycken den populäraste sportföreteelsen vi har i landet. IA:s hockeyexpert Gunnar Svensson tippar toppen inför kommande säsong och presenterar fakta i siffror – bland annat vad en importspelare kostar klubbarna.

Tränarlegendarens nya utmaning

Från ishockey till kälkhockey. Från SM-guld med Malmö IF och Södertälje SK till parasport med siktet inställt på Paralympics som assisterande förbundskapten i kälkhockeylandslaget. Vid 70 års ålder antar tränarlegendaren Timo Lahtinen en ny utmaning.

PSG har “shoppat loss” – Uefa öppnar utredning

Franska PSG hade ”shoppat loss” för närmare fyra miljarder svenska kronor när fotbollens internationella transferfönster stängdes den 31 augusti. En pengarullning som föranleder Uefa att öppna en utredning med misstanke om brott mot det europeiska fotbollförbundets Financial Fair Play.

SHL:s miljonrullning: Lönebudgeterna i SHL som startar 16 september varierar mellan 30 och 45 miljoner kronor. Dyrast är importspelarna – en spelare kostar klubbarna omkring tre miljoner. 

 

Shejker som shoppar: PSG, med shejk Nasser Al-Khelaifi bakom kulisserna, öppnade oljekra… förlåt, plånboken och såg till att Neymar hamnade i Paris-klubben. Nu kommer siffrorna för vad VM i fotboll i Quatar 2022 kostar: 1 777 miljarder. 

 

Finnkampen förlegad? Trots bättre publiksiffror än 2015, publiken sviker Finnkampen, denna i friidrottsvärlden unika och snart 100-åriga tradition. Ledsamt, men inte förvånande, bloggar Dan Persson som anser att stora förändringar är ett måste för att den klassiska kampen ska överleva.

Qatar arrangerar för fyrsiffriga miljarder

Siffrorna går inte att greppa. De är så stora att de inte ens skrämmer. Det sägs att fotbolls-VM i Qatar 2022 kommer att kosta 1 777 miljarder. Det är en turnering så felplacerad, så smaklös och fylld av skandaler och tragedier och mutor och fusk, att jag har svårt att känna; hoppas Sverige kvalificerar sig dit, skriver IA:s krönikör Åke Stolt.

Finnkampen eller finn kampen?

Media och aktiva inom friidrottsförbundet på min Facebook-sida har uttryckt besvikelse över publikantalet på Finnkampen. Jag är inte förvånad, lite ledsen kanske, men inte förvånad, skriver Dan Persson i sin senaste blogg och hävdar att det behövs stora förändringar om inte Finnkampen ska tvingas läggas ned.

Mega-mediakub förstärker upplevelsen i Leksand

Nu är arbetet närmast klart och Leksands IF kan presentera Europas största mediakub. Arbetet med att höja totalupplevelsen i Tegera Arena har fortgått under flera år, med olika typer av upplevelseförbättringar.

För hovjuvelerarens son är fotbollen guld värd

Johan Svedbom väntades ta över 22 guldsmedsaffärer, Hovjuvelerare Svedboms Guldsmeds AB i södra Sverige. Men Johan sålde affärerna på 1980-talet och satsade i stället på fotbollens guldjakt som medlem i Camp Sweden och Landslagets Supporterklubb.

Han tar över styret i Cykelförbundet

Leif Karlsson har utsetts till ny generalsekreterare för Svenska Cykelförbundet. Leif, som sedan 2016 är medlem av Svenska Cykelförbundets styrelse, är för närvarande administrativ chef på Stockholm Universitet. Han har en lång bakgrund från cykelsporten, både som tävlingsaktiv och ledare.

Hammarby Dam drar sig ur Elitserien

I våras nådde Hammarby Dam semifinalen i SM-slutspelet i bandy. Nu meddelas att laget inte kommer spela i Elitserien kommande säsong. Därmed ser de ut som att Vetlanda får ett andra lag i Elitserien, damernas den här gången: Skirö AIK.

Discovery laddar för OS med värsta ökningen

Hos Discovery handlar det om ett omfattande arbete inför OS. Nyåret markerar en ny era när Eurosport och Discovery Networks Sweden tar över den olympiska TV-facklan i Sverige och därmed blir Home of the Olympics fram till och med 2024. Samtidigt gläds Discovery åt de nya tittarsiffrorna – ökar mest av alla TV-husen inom linjär TV årets åtta första månader.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera