Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2017-09-19    

Nu finns en Klassiker för alla

Elitidrottarna har det redan, liksom vardagsmotionärerna, tjejerna, ICA:s kunder och skoleleverna. Nu ska även personer med utvecklingsstörning få det. Få vadå? Jo, sin egen Klassiker! Därmed finns det en Klassiker och en utmaning för alla, en utmaning som redan 270 000 personer antar varje år.

Hockeyallsvenskan – världens näst bästa

Världens näst bästa andraliga i hockey startar på tisdagen, nämligen Hockeyallsvenskan. Endast AHL har flera kvaliteter, alltså farmarligan till NHL, skriver IA:s krönikör Gunnar Svensson som har tränat två av lagen i Hockeyallsvenskan en gång i tiden.

Europa League-finalen ekonomiskt hattrick

Europa League-finalen den 24 maj mellan Manchester United-Ajax (2-0) blev ett ekonomiskt hattrick: Finalen sågs av 180 miljoner tv-tittare, 20 miljoner fler än 2016, Arlanda slog besöksrekord med över 100 000 resenärer och besökarna skapade 295 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning, varav 250 miljoner i Stockholmsregionen.

Alla får vara med: Nu lanserar organisationen En Svensk Klassiker i samarbete med Svenska Parasportförbundet och ICA Special Olympics-klassikern för personer med utvecklingsstörning. Nu kan en ny grupp av individer läggas till de cirka 270 000 som redan motionerar och tävlar via Klassiker-konceptet.

 

Hockey på hög nivå: Under tisdagen är det nedsläpp i Hockeyallsvenskan. En andraliga som IA:s hockeyexpert Gunnar Svensson rankar som den näst bästa i världen – bara AHL, farmaligan till NHL, anses bättre enligt Svensson.

 

Flytt början på något nytt: GIF Sundsvall har akuta, ekonomiska problem. Samtidigt är Sundsvallsfostrade Emil ”Foppa” Forsberg ryktenas man. En försäljning av Leipzig-spelaren skulle betyda ett utbildningsbidrag till Giffarna som skulle kunna lösa de ekonomiska problemen på kort sikt – eller åtminstone en del av dem – och få föreningen att börja om på ny kula.

Stadium möblerar om i ledningen

Stadium, Sveriges största sportkedja, förstärker företagsledningen och organiserar företaget i två tydliga delar under Stadium Group, Stadium Outlet och Stadium AB.

“Foppa”–försäljning kan bli Giffarnas räddning

GIF Sundsvalls ekonomiska kris är akut. Klubben vädjar till kommunen om ett lån på fem miljoner kronor. Men hjälp kan komma från ovan. Om Sundsvallsfostrade Emil ”Foppa” Forsbergs säljs från Leipzig får klubben 4,2 procent i utbildningsbidrag. Ju dyrare ”Foppa” blir vid en försäljning – han har länge varit ryktenas man – desto mer pengar får klubben.

Zlatan delar ut stipendium till eldsjälar

Zlatan Ibrahimovic får en ny roll på Fotbollsgalan – en huvudroll får vi förmoda. Han lanserar ett stipendium tillsammans med Volvo med syfte att uppmuntra sportens eldsjälar. Stipendiet delas ut på Fotbollsgalan.

Wegerup skriver om eldsjälar

Folkspel har gjort höstens värvning. Sportkrönikören Jennifer Wegerup har inlett ett samarbete med Folkspel och därmed blir hennes texter också publicerade här på idrottens Affärer. Hon ska från och med i dag skriva krönikor om de eldsjälar som finns därute i föreningslivet, om allas rätt till idrott och motion, om dem om gör så mycket gott i det tysta.

Oldsberg loket i Bingolotto

Ingvar Oldsberg drog in som en virvelvind utan Höganäskrus i en svångrem om halsen i BingoLotto-sändningen i juni 2014. Då sändes BingoLotto i TV7. 2015 var programmet tillbaka i TV4. Det är kanske överdrivet att säga att gamängen Ingvar Oldsberg räddade programmet men…

Blygsam ökning av spelandet

Halvårsresultat för 2017: Omsättningen för den svenska spelmarknaden visade en ökning med 3 procent, enligt lotteriinspektionen.

Andersson och Johansson lämnar

Det är påfrestande att leda en allsvensk fotbollsklubb. Inom loppet av några få dagar har två framträdande personer meddelat att de slutar. Först IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson och sedan samma besked från IF Elfsborgs Bosse Johansson.

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du över 7 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera