Beslutsfattarna grillas av IA på Träffpunkt Idrott

Träffpunkt Idrott, 5-7 mars på Svenska Mässan i Göteborg, är Sveriges största Idrottsmässa. Idrottens Affärer är i högsta grad närvarande och kommer att grilla beslutsfattarna inom idrotten i Björns Bar på Öppna scenen.

Björns Bar lanserades på Träffpunkt Idrott 2016. Idrottsentreprenören Thomas Björn intervjuade på uppdrag av Idrottens Affärer bland andra idrottsminister Gabriel Wikström, med en annan Björn – RF-ordföranden Björn Eriksson – som side kick.

Det blev ett samtal om bland annat idrottens roll i samhället och hur hälsoklyftan kan täppas till. Hälsoklyftan är benämningen på de fakta som visar att människor i "socialt utsatta" områden lever mellan sju och nio år kortare än människor i mer bemedlade områden.

Nu heter idrottsministern som bekant Annika Strandhäll. Hon inledningstalar på onsdagen som går under benämningen Politikerdagen. Direkt efter inledningen av konferensdelen tar hon plats i stolen på Öppna scenen för att utfrågas av Thomas Björn och Björn Eriksson. En intervju som avslutas med någon eller några frågor från publiken – beroende på vad tiden medger.

Monika Ölund är affärsansvarig för Träffpunkt Idrott. Hon säger om Björns Bar:

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda alla besökare på Träffpunkt Idrott att kostnadsfritt få ta del av dessa intressanta personligheter som på olika sätt är en del av idrotts-Sverige.

Här kommer listan på alla intervjuer i Björns Bar med tider:

Måndag 5 mars:

12.15-12.45: Maria Rooth, föreläsare och hockeyentreprenör, och Cecilia Safaee, grundare av Futebol dá forca.

13.00-13:30: Johan Gadd, distriktsidrottschef Västra Götalands Idrottsförbund.

15.00-15.25: Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

Tisdag 6 mars:

13.45-14.05: Ida Legnemark, ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden Borås stad, och Jan Ryrlén, ansvarig för IF Elfsborgs sociala verksamhet Vi tillsammans.

15.00-15.20: Jenny Modin, reporter på SVT Sport och vice ordförande i Svenska Sportjournalistförbundet, och Jonas Eriksson, Chef Varumärkesaktivering och Partnerskap, Volvo Car Sverige. Ett arrangemang i samarbete med Sponsring & Eventsverige.

Onsdag 7 mars:

10.45-11.05: Annika Strandhäll, socialminister och idrottsminister.

12.15-12.35: David Lega, kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborg och 2:e vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden i samma stad.