"Hutlöst höga priser"

SM-final i hockey - då anklagar Färjestads klubbdirektör Kjell Glennert motståndaren Västra Frölunda för att vara hutlösa mot sina fans.
Glennert reagerar mot biljettpriserna.
  – Vi tar 350 kronor för våra bästa biljetter. Och det tycker jag är hutlöst högt. 480 kronor är ett fantastiskt högt pris, säger Glennert till Aftonbladet.
Frölunda begär 480 kronor för en biljett. .
  – Vi hade kunnat ta det dubbla priset. Vi sålde slut 24 000 finalbiljetter på fem timmar, försvarar sig Mats Ahdrian, klubbdirektör i Frölunda.
Klubben tjänar 2,6 miljoner kronor på varje match i Scandinavium.
Det blir konsekvensen när en plats på långsidan stiger till 480 kronor – en höjning med 255 kronor jämfört med grundserien.
Ahdrian påvisar de stora kostnaderna.
– Spelarna får bonus, vi har högre hyra i Scandinavium och alla som har jobbat långsiktigt med oss får tillbaka lite också. Men visst tjänar vi bra med pengar på fullsatta Scandinavium, säger Ahdrian.
 

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.