Världsstjärnor köps in

Arrangören betalar mellan två och två och en halv miljon kronor för att få megastjärnan Venus Williams och världssexan Anastasia Myskina till årets Nordic Light Open på Stockholm stadion.
Nordic Light Open är en av de färskaste tävlingarna på den allt hetare WTA-touren. Imen i fjol när Stockholms Stadion byggdes om till tennisarena kom få åskådare. I år blir det annorlunda. Garantin stavas Venus Williams.
– Vi ska bli en av de ledande WTA-turneringarna i Europa, förklarar tävlingschefen Jenny Lindström.
Då finns det ingen genväg – det är pengarna som styr även här
Som spektakulär gäst köps Venus Williams, rankad nia i världen och en av de största stjärnorna.
Williams kommer med ett följe av vänner och familj, ja, hela runt tio personer följer i hennes sällskap.

Williams är garanterad en bra slant för sitt gästspel. Hon har löfte om största delen av ersättningen i startpengar och en mindre del i bonus. Det innebär att hon tjänar minst två miljoner kronor.
Inte nog med det. Det krävs vissa arrangemang för att tillfredsställa amerikanskan fullt ut.
– Venus kommer inte till Stockholm på grund av pengarna. Hon har aldrig varit här. Dessutom är det annat som lockar.
– Vi har också fått en passning av Venus själv.
Hon vill nämligen visa sin modeshow och då att gräddan av Stockholms kändishov finns på plats.
.
Andre Agassi fick motsvarande summa för att komma till Stockholm Open i höstas. Satsningen på Williams och Myskina betalas av sponsorer som i gengäld kräver att turneringen får en ansenlig uppmärksamhet.
I fjol deltog legenden Martina Navratilova. Den förra superstjärnan som då var 47 åt och medverkade bara i dubbelturneringen. Inte undra på att inte fler än 700 personer kom i snitt per dag. Följden blev också ett underskott på cirka en miljon kronor.


 


Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.