Stockholm Open i nytt sex-årigt avtal

Thomas Johansson och Jonas Björkman börjar vänja sig vid ett liv utanför tenniscourten. Men de har pengar så det räcker livet ut och nu har de också fått jobb. De ska göra Stockholm Open ännu bättre.

IMG får behålla förtroendet att arrangera Stockholm Open i år. Sedan tar franska Lagarderes över. Via dotterbolaget IEC i Stockholm är avtalet klart med SO och ägarna, klubbarna Salk och KLTK samt Stockholms tennisföbund.

Avtalet är på sex år och Jonas Persson, vd vid IEC och med i Lagardères sportbolag, hävdar i Svenska Dagbladet:

- Jag vill poängtera att vi inte erbjudit mer pengar än någon annan intressent som var med i upphandlingen. Summan var förutbestämd och sedan har de olika intressenterna fått göra sina presentationer för ägarna och vi är mycket glada att de fastnade för oss.

Ett trumfkort i förhandlingarna var säkerligen utspelet att Thomas Johansson och Jonas Björkman blir sportsligt ansvariga.

- Thomas och jag har i sex, sju år pratat om hur fantastiskt kul det skulle vara att göra något sådant här och vi är oerhört glada över att ha fått chansen, säger Jonas Björkman, själv SO-vinnare 1997 och som gjorde sin avskedsturnering i Kungliga Hallen i fjol.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse, trycker Thomas Johansson som även han gjorde sin sista match där eftersom en fotskada sedan stoppade honom från fortsatt spel.

Onekligen smart av Lagardère att lansera Thomas Johansson (SO-vinnare 2000 och 2004) och Jonas Björkman (vinnare 1997).

Det franska bolaget styr nu samtliga tre stora tennisevenemang i Sverige. Det är ett team av herrar som bär ansvaret. Thomas Wallén och Christer Hult är turneringsdirektörer i Båstad för både dam- och herrturneringen, men blir nu också en del av SO. Jonas Persson är bolagets representant och så fullbordas teamet av just två före detta tennisproffs.

Oron för att IMG i besvikelsen över att tappa Stockholm Open ska uppmana många storspelare att inte komma till Sverige, tillbakavisas av Björkman och Johansson:

- Det är alltid spelaren själv som bestämmer var han vill spela. Vi har stort kontaktnät på alla plan och det känns tryggt.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.