Så ska Stockholm Open bli populärt

Nu tar Thomas Johansson och Jonas Björkman över ledningen för Stockholm Open och de har redan klart för sig hur tävlingen ska bli attraktiv igen. Det ska ske via en flytt från hösten till våren och därmed borde flera världsstjärnor lockas att spela.

Stockholm Open 2009 blev ingen höjdare och egentligen förvånar det ingen av de initierade. SO konkurrerar helt enkelt med andra mera attraktiva pengar.

Även 2010 blir det spel i oktober men därefter hoppas duon Johannsson-Björkman på att skifta från oktober till februari–mars.

- Blir vi för skadade av den nya Asientouren kommer vi att titta på alternativ, säger Thomas Johansson, ny tävlingsledare från 2010, till Dagens Nyheter.

Stockholm Open kommer i kläm mellan en rad penningstinna turneringar i Asien och den viktiga säsongsfinalen i Europa. Många spelare vill just nu också vila efter en lång säsong.

Det är ATP som bestämmer och där känner Thomas Johansson och Jonas Björkman de ansvariga väl och därför finns det skäl till förhoppningar.

Tidigare i år valde tävlingens ägare, Stockholms Tennisförbund samt klubbarna Salk och KLTK att säga upp avtalet med amerikanska evenemangsföretaget IMG och i stället skriva kontrakt med franska mediebolaget Lagardére.

Till skillnad mot Båstad där Lagardére äger Swedish Open behåller förbundet och klubbarna ägandeskapet i Stockholm Open. Tanken var att IMG skulle fasas ut till 2010. Nu blir förändringen den att de gamla stjärnspelarna leder arbetet med uppbackning från IEC, det Stockholmsbaserade bolaget som numera ägs av Lagardére.

- Med Jonas och mina kontakter hoppas jag att vi kan få hit ett starkt startfält, säger Johansson i DN.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.