Konkurrenter i går, partners i dag

En vinst för Tre Kronor hade med blågula ögon varit det optimala. Men den finländska VM-segern hade också sina fördelar. För aldrig har hockeyförbunden haft ett så intensivt samarbete. Länderna ska dela på hockey-VM såväl 2012 som 2013.

Finalen 2012 spelas i Hartwall Arena i Helsingfors medan Globen blir finalarenan året därpå. Det är unikt att Internationella Ishockeyförbundet sa ja till en ansökan om VM:s värdskap till två länder. Därpå sker alltså det unika att de två länderna spelar VM-final.

- Ett jättelikt PR-värde. Det är för bra för att vara, menade Jörgen Lindgren, Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare, Jörgen Lindgren, för Dagens Industri.

VM-arrangörerna har startar förberedelserna och nära 75 personer på vardera sida Ålands hav jobbar i dag med sikte på VM. Omsättningen beräknas hamna på 250 miljoner kronor.

Finalen på söndagen lockade framför allt män i åldern 30-59 år i genomsnitt tittade 1,65 miljoner tittare i TV3. Att jämföra med rekordnoteringen, nära 2,2 miljoner vid VM-finalen mot Kanada 2003.

Förlusten innebar att de svenska VM-spelarna gick miste om cirka 120 000 vardera. Svenska ishockeyförbundet hade skissat på en VM-bonus om totalt 3 miljoner kronor. Nu blev det förlust och därmed halva beloppet, 60 000 kronor per spelare.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det var förre fotbollsstjärnan och affärsmannen Kay Wiestål, 78, som initierade Victoriadagen i Borgholm på Öland. Ifjol tackade han för sig efter 40 år som ansvarig. Wiestål träffade kung Carl Gustaf XVI 1976 på dåvarande kändiskrogen Alexandra i Stockholm och lade fram sin idé att kronprinsessans födelsedag borde firas på Öland. Kungen nappade på förslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Spelsajterna Betsson och Kindred ville ha tillgång till ATG:s spelpooler. Nu har Konkurrensverket sagt nej. ”Ett oerhört viktigt beslut i rätt riktning”, säger Hasse Lord Skarplöth, Chief Executive Officer på ATG.

Ola Wenström leder studiomagasinet Klubbhuset efter varje speldag och sändningar delas mella  betalkanalerna Visat Golf och Viaplay men det blir också bilder i TV6 och TV10. TV NENT Group direktsänder 47 timmar från världens äldsta golftävling The Open (18-21 juli), på Viasat Golf och Viaplay samt slutrundan även på TV6. 

Gränser existerar inte i denna orimliga värld, men fansen, då… Deras säsongsbiljetter, deras TV-abonnemang blir bara dyrare. 

Fotbollens silly season är som mest intensiv och varje dag rapporteras om både transfers och anbud, möjliga eller omöjliga.

Summorna och siffrorna fullkomligt galopperar i en sanslös oordning. Det är så mycket pengar att människor får svårt att räkna.