Den chansen missar ”Tessan”

Therese Alshammar kommer inte hela vägen från Australien till Idrottsgalan för att ta emot Bragdmedaljen. Inte heller Gunde Svan deltar och frågan är om Patrik Sjöberg medverkar och vad han i så fall ska göra.

Therese Alshammar hade kunnat få uppleva en stund som aldrig kommer tillbaka vid kvällens föreställning i Globen.

Kvällens drottning

Där på scenen hade hon hyllats av alla gäster i Globen och hela TV-publiken. En slags kulmen som hade gett henne mångdubbla värden. Som en slutlig bekräftelse på att hon har etablerat sig som verkligt folkkär och att hon nått en nivå dit bara de absolut största förmår ta sig.

Hennes kamp med skiftande ambitioner, gamla som nya, sprucken baddräkt, en träningsvilja och uthållighet som få andra, ja, allt har skapat en beundran bland människor.

Att i kväll stå där som kvällens drottning hade varit en kulmen som troligen aldrig återkommer. Om hon nu inte hittar på något sällsynt bra i OS.

Betydelsen för marknadsvärdet

Och som en konsekvens hade hennes marknadsvärde och framtida möjligheter ökat avsevärt. Företagen älskar vinnare av just hennes kaliber.

Men Therese Alshammar föredrar att stanna i Australien där hon tränar och laddar inför kommande prov. En resa tur och retur Sverige hade kostat för mycket i energi och tid, resonerade Bragdmedaljören som nu får hyllas via länk.

En annan stjärna som uteblir i kväll är Gunde Svan som inte känner sig tillräckligt frisk. Troligen har han drabbats av twar, men och efter månader av osäkerhet om diagnos behandlas han nu med antibiotika och mår bättre.

Och kommer Patrik Sjöberg?

- Jag går på medicin och det känns som om det sakta går åt rätt håll, även om jag har haft några bakslag. Medicineringen verkar hjälpa. De säger att det kan ta lång tid, i värsta fall två månader innan det släpper, säger Gunde Svan i Expressen.

Gunde Svan tillhör Idrottsakademin som utser vinnare i en rad kategorier..

Och apropå närvaro är frågan om Patrik Sjöberg medverkar och om han i så fall hyllas efter sitt erkännande av en dolk och mörk historia, där han berättade om de vidrigheter han har varit utsatt för.

Trycket från media om att den förre höjdhopparstjärnan ska medverka är stort, men inget har framkommit om att arrangörerna har satt in ett extranummer med Patrik Sjöberg.

I övrigt, ja, Idrottsgalan har blivit en tradition och ni kommer att känna igen er. Förhoppnigsvis blir det några överraskningar.

Här är kvällens program

En rad stjärnor, nuvarande och kommande, ska hyllas i vanlig ordning. Här är hela listan:

Kl 20.15 Årets Nykomling & Lilla Bragdguldet
Nominerade:
Tove Alexandersson, orientering
Linnea Stensils, kanot
Moa Hjelmer, friidrott
Louise Hansson, simning

Kl 20.28 Årets lag
Nominerade:
Charlotte Kalla & Ida Ingemarsdotter, längdskidor
Damlandslaget, curling
Damlandslaget, fotboll
Damlandslaget, handboll

Årets Prestation
Nominerade:
Therese Alshammar, simning, VM-guld 50 frisim
Herrlandslaget Fotboll, seger i avgörande match mot Holland
Daniel Sedin, ishockey, vann NHL:s poängliga
Marcus Hellner, längdskidor, VM-guld sprint

Kl 21.00 Årets Ledare
Nominerade:
Per Johansson, handboll
Jokakim Abrahamsson/Rickard Grip, längdskidor
Johan Wallberg, simning
Pia Sundhage, fotboll

Kl 21.20 Idrottsgalans Hederspris
kl 21.38 Årets kvinnliga idrottare
Nominerade:
Therese Alshammar, simning
Helena Ekholm, skidskytte
Helena Jansson, Orientering
Lotta Schelin, fotboll

Kl 2150 Årets manlige idrottare
Nominerade:
Rolf-Göran Bengtsson, ridsport
Marcus Hellner, längdskidor
Zlatan Ibrahimovic, fotboll
Niklas Lidström, ishockey
Efter kl 22 - Jerringpriset

Bosse (inte verifierad)

tors, 2012-01-19 09:56

1. Therese borta från Idrottsgalan

När Alshammar kalkylerade och planerade en hemresa till Idrottsgalan - kom hon fram till - att det skulle innebära 14 dagars hack i hennes träning, från momentan status. Dvs. det skulle ta 14 dagar att komma tillbaka till den nivå hon skulle ha när hon satte sig på flygplanet hem till Sverige och sedan återvände till Australien. Detta måste man ha respekt för. Therese är naturligtvis intresserad av att inte sänka "sitt marknadsvärde" MEN allra viktigast för henne är de idrottsliga resultaten. Tycker hon att en hemresa förrycker träningen - så skall hon inte göra den. Detta måste man acceptera och inte insinuera någon form av "svek" mot en publik. En publik som säkert har acceptans för detta även om media tror annat. En medalj i London för henne är viktigare som livslön - än utmärkelser på Idrottsgalan. Konstigare är det inte.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.