Ericsson Globe förbereder hockeyfest

Restaurang, en scen, musik, soffgrupper, dekorationer med blommor och annan utsmyckning – Annexet vid Stockholm Globe Arenas förvandlas totalt vid ishockey-VM i maj. Allt för att locka företag och även enskilda att köpa biljetter eller rättare sagt, vip-paket.

4-17 maj är Ericsson Globe hälftenarrangör av ishockey-VM. 30 matcher ska spelas där, i klartext 28 gruppmatcher och två kvartsfinaler, där Tre Kronor förhoppningsvis är part i sju matcher, inklusive en kvartsfinal.

Vill överträffa besöksrekord

Vid Stockholm Globe Arenas har planeringen pågått länge med ett enda mål, VM ska bli en hockeyfest och helst ska gamla försäljningsrekord överträffas.

- Hockey-VM är det optimala för oss och då tittar vi på alla typer av våra arrangemang. Varje match är ett event i sig, turneringen pågår i nära två veckor, många människor vill komma, det kan inte bli bättre, berättar Niklas Nestlander, hospitalityansvarig för ishockey-VM på Stockholm Globe Arenas.

- Det här är den typen av arrangemang som företag uppskattar. De vet att kunder och anställda gillar att gå till Ericsson Globe, titta på hockey, äta gott och umgås.

"Aldrig satsat så mycket"

Niklas Nestlander medger att målet är högt satt, men tror att det går att sälja flera tusen paket.

- Vi har aldrig tidigare ansträngt oss så pass för att skapa en fantastisk miljö för våra gäster.

Allt för att tilltala köpare av vip-paket med ett stort innehåll.

- Det är ju vårt hus och vi säljer de bästa platserna, det kan ingen annan göra, betonar Niklas Nestlander och avser stolarna på långsidorna i Ericsson Globe.

Tre olika paket

Sedan är det bara att välja, nära rinken eller högre upp på läktaren, om man önskar två-rätters eller buffé i restaurangen med mera. Tre olika paket marknadsförs och där ingår underhållning från en specialbyggd scén, intervjuer med kända gäster som Skistars vd Mats Årjes och Swedbanks vd Michael Wolf, träffa VM-ambassadörerna (kända hockeyprofiler som bl a Mats Sundin) och delta vid After Hockey.

Stockholm Globe Arenas har anlitat eventföretaget PS Communication för att sy ihop alla delar. Inte minst att bygga om Annexet, där ingen ska känna igen sig jämfört med vardagen.

- Här ska det bli restaurang och sittgrupper, allt i elegant stil, säger Niklas Nestlander.

Dottern bjuder pappan

Redan för ett år sedan kontaktades en rad företag och nu pågår försäljningen som allra bäst.

- Vi ser kunder i allt från enmansföretagare till börsbolag.

Där finns också utlänningar och då många från Ryssland. Totalt är 1000 platser reserverade för VIP-gäster vid varje match med Tre Kronor. Bland dem, pappan som fick ett VIP-paket i present av sin dotter och dotterbolaget som har köpt ett stort paket för att uppmuntra kunder och anställda.

- Gör vi det här bra är mycket vunnet till nästa år när VM återkommer, säger Niklas Nestlander.

Då ska Stockholmsarenan stå klar och förhoppningarna finns om en VM-premiär inne på den arenan och med med det skjutbara taket öppet.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det var förre fotbollsstjärnan och affärsmannen Kay Wiestål, 78, som initierade Victoriadagen i Borgholm på Öland. Ifjol tackade han för sig efter 40 år som ansvarig. Wiestål träffade kung Carl Gustaf XVI 1976 på dåvarande kändiskrogen Alexandra i Stockholm och lade fram sin idé att kronprinsessans födelsedag borde firas på Öland. Kungen nappade på förslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Spelsajterna Betsson och Kindred ville ha tillgång till ATG:s spelpooler. Nu har Konkurrensverket sagt nej. ”Ett oerhört viktigt beslut i rätt riktning”, säger Hasse Lord Skarplöth, Chief Executive Officer på ATG.

Ola Wenström leder studiomagasinet Klubbhuset efter varje speldag och sändningar delas mella  betalkanalerna Visat Golf och Viaplay men det blir också bilder i TV6 och TV10. TV NENT Group direktsänder 47 timmar från världens äldsta golftävling The Open (18-21 juli), på Viasat Golf och Viaplay samt slutrundan även på TV6. 

Gränser existerar inte i denna orimliga värld, men fansen, då… Deras säsongsbiljetter, deras TV-abonnemang blir bara dyrare. 

Fotbollens silly season är som mest intensiv och varje dag rapporteras om både transfers och anbud, möjliga eller omöjliga.

Summorna och siffrorna fullkomligt galopperar i en sanslös oordning. Det är så mycket pengar att människor får svårt att räkna.