Efterlängtade sponsorer i DN Galan

Äntligen lite positiva nyheter från DN Galan. Nu meddelas att tävlingen har fått nya sponsorer. Ekonomin har varit mycket ansträngd och betydelsen av att kunna presentera nya partners är stor. Com Hem blir ny huvudsponsor och dessutom har Svenska PostkodLotteriet tagit ett unikt beslut.
Stockholm Stadion, sol övergår till skymning, många atleter presterar på hög nivå – åtskilliga åskådare har uppskattat den mycket speciella stämning som uppstår. I år ska DN Galan återfå sin glans. Så är det tänkt. Foto: Pontus Lundahl, Scanpix


Den 22 augusti är det tänkt att bli en stjärnkväll på Stockholms Stadion.

Organisationen har utsatts för stora påfrestningar i takt med att ekonomin har försämrats och möjligheterna till att skapa en högkvalitativ gala har minskat.

Blir huvudsponsor

Men i sista stund har man nu klart med två sponsorer av rang.

- Det händer mycket på Com Hem till hösten och därför vill vi synas i många olika typer av sammanhang. Vi står inte minst inför en lansering på bredbandssidan där det kommer gå riktigt fort, och det vet vi att det kan göra inom grenar på DN Galan också, säger Tomas Franzén, vd på Com Hem.

Kabeljätten får en dominerande roll vid galan som kämpar för att behålla statusen som en av flera i IAAF Diamond League.

Efterlängtat för Stadionklubbarna

Stadionklubbarnas verksamhetschef Anders Tallgren kan inte nog välkomna företaget:

- Com Hem är ett erkänt varumärke med snabbhet inom bredbandsområdet som en viktig styrka. Det gör att de passar mycket väl som huvudsponsor.

DN Galan har också klart med Svenska PostkodLotteriet som en samarbetspartner.

Debut som idrottssponsor

Det är första gången som PostkodLotteriet är delaktig i ett svenskt idrottssammanhang. Från båda organisationerna är det tydligt att de går in i samarbetet med mycket stora förväntningar.

Avtalet innebär framför allt att PostkodLotteriet blir grenpresentatör och prisutdelare samt en av flera programpresentatör i SVT .

- Det blir spännande att synas i ett idrottssammanhang och DN Galan är ett väldigt trevligt evenemang. Galan har en stor räckvidd och vi hoppas att

PostkodLotteriet på detta sätt kan nå en ny målgrupp, säger Anders Årbrandt, marknads- och försäljningsdirektör på PostkodLotteriet.

IAAF Diamond League inkluderar 14 tävlingar i fyra världsdelar. En av dessa är DN Galan som i år genomförs torsdagen den 22 augusti.

Mikael Abrahamsson (inte verifierad)

lör, 2013-08-03 00:48

1. Äntligen :-)

Bra jobbat Lasse "Lappen" Enström och alla på IMG. Skulle vara kul att höra om Christian Olsson var delaktig. Keep up the good work så syns vi i Boden till Lappen Cup :-)

Eva Damberg (inte verifierad)

lör, 2013-08-03 08:55

2. Fantastiskt!

DN-Galan är en toppentävling med otroligt bra stämning och med friidrottare i världsklass. Så bra och roligt att fler sponsorer gått in!

Peter F. (inte verifierad)

sön, 2013-08-04 18:40

3. "Lappens" affärer!

Denna införsäljning har inte den nya inkompetenta ledningen bidragit till. Det är helt och hållet Lars "Lappen" Enströms förtjänst...

Jan Ahlström (inte verifierad)

ons, 2013-08-07 10:39

4. DN Galan

Den gamla inkompetenta ledningen kan tacka Lars Enström för att den överlevde så länge

Peter F. (inte verifierad)

sön, 2013-08-11 22:41

5. Sv: DN Galan

Janne Ahlström har rätt i att Lars Enström varit och är mycket viktig för DN Galan. Men på idrotts- och arrangemangssidan är Rajnes kompetens skyhögt större än Kowalskis och Tallgrens. Sådana ledare som Janne Ahlström och Anders Olsson har dock alltid haft svårt för Rajne och vi övriga ledare från Hellas som varit med och byggt upp varumärket DN Galan som nu håller på att raseras...

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.