Vinnarna med olika karriärer

Nu står det klart att SVT sänder Nordea Masters i sommar. Tävlingen där Henrik Stenson och Robert Karlsson återkommer på svensk mark.
Årets manlige golfspelare och vinnaren av Jerringpriset, det blev dubbla priser för Henrik Stenson vid Idrottsgalan. Foto: TT Nyheter

 

De har prioriterat spel utomlands och därför varit borta i några år från Masters Nordea Masters som ska spelas på PGA National utanför Malmö med start den 29 maj.

SVT sänder igen

Ytterligare en nyhet är att SVT har förlängt sändningsrättigheterna för tävlingen till 2015. 

- Henrik Stenson tillhör nu den absoluta världstoppen och det är självklart jätteroligt att följa hans framfart när han spelar i Sverige, säger Per Yng, chef för SVT Sport.

- Via SVT har vi en chans att nå hela den svenska befolkningen, säger Thomas Wallén, från arrangören Lagardere Unlimted Scandinavia som köpte rättigheterna av Björn Örås och dessutom kom överens med PGA National om spel där både 2014 och 2015.

Bra marknadsföring

Marknadsföringen av tävlingen blir optimal med Henrik Stensons klartecken. Han har visat ett spel det senaste halvåret som ingen annan golfspelare någonsin har gjort. Han hyllades också dubbelt vid Idrottsgalan som Årets manliga golfare och tilldelades också Radiosportens Jerringpriset.

Här kan du se ett klipp från Gomorron Sverige dagen efter Idrottsgalan där programledarna Micke Leijnegaard och Marianne Rundström gör en intervju. 

Henrik Stensons klartecken  till Masters kommer samtidigt med Robert Karlssons ja till medverkan. Två spelare med mycket gemensamt. 2009 var Robert Karlsson rankad sexa i världen. I dag är Henrik Stenson rankad trea.

Tillsammans vann de inofficiella VM för tvåmannalag 2008, de hyllades som Årets lag vid Idrottsgalan 2010 och de har spelat Ryder Cup ihop. Men de har också misslyckats. Henrik Stenson sjönk så långt ned som till 230:e plats på rankingen i januari 2012.

Omvända roller

Och när Stenson har återkommit på ett sensationellt sätt har Robert Karlsson tappat säkerhet och inte alls funnits med i handlingens centrum under ett par år. Han är nu på 225:e plats.

Som Robert Karlsson konstaterar:

- Henriks fantastiska spel hjälper och sporrar mig. Jag vet att Henrik gått igenom några tuffa år när han inte spelat så bra, men han har verkligen kommit tillbaka. Att han har kunnat göra det så starkt hjälper mig definitivt att se att det är möjligt. 

Robert påpekar också: 

- Henrik och jag vann World Cup och har spelat i Ryder Cup tillsammans. Under den tiden jobbade Gareth Lord, som nu är Henriks caddie, för mig – så det känns som att jag är del i det teamet...

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.